FIENDEMEDIA. Den internetbaserade lexikon-tjänsten Wikipedia beskriver ledaren för Motståndsrörelsen i Norge som ”en av Nordeuropas farligaste män”.

Att fiendemedia ljuger, vinklar och vrider på sanningen för att det ska passa deras egen agenda är något som vi är vana vid och lexikon-tjänsten Wikipedia är inget undantag.

I sin engelskspråkiga artikel om ledaren för Nordiska motståndsrörelsen i Norge, Haakon Forwald, är det en kort men en något sensationell beskrivning av Forwald. Han är nämligen inte bara farlig, utan också en av Nordeuropas farligaste män!

I Wikipedias beskrivning av Forwald står det följande:

Forwald (born 1978) is the leader of the major Neo-Nazi organization, the Nordic Resistance Movement in Norway. He has been described by the newspaper Verdens Gang as one of the most dangerous people in Northern Europe.

Källan som artikeln hänvisar till är VG:s artikel från 2016 om Motståndsrörelsen där rubriken lyder ”Nordens farligaste”. Detta är igen en hänvisning till norsk och svensk säkerhetspolis som har sagt att de anser att Nordiska motståndsrörelsen utgör det största hotet i den ”högerextrema miljön”.

Nordfronts systersida Frihetskamp har varit i kontakt med Forwald för att höra vad han tycker om att ha blivit korad till en av Nordeuropas farligaste män.

Hej Haakon! Det var lite av en beskrivning du fick, har du fått några reaktioner ännu?

Hehe nej, inga reaktioner bortsett från att Pär Öberg tyckte att det både var häftigt och lite skrämmande att känna en av Nordeuropas farligaste män.

Man får väl utgå från att det är en meningsmotståndare som ligger bakom artikeln antar jag?

Ja, Wikipedias artiklar skapas ju av frivilliga och det är inte ovanligt att meningsmotståndare både författar och redigerar artiklar om oss. Wikipedias agenda är ju också mycket uppenbar när de tillåter lögner och angrepp, samtidigt som de aktivt tar bort all objektiv information.

Ett annat exempel på fiendemedias lögner är NRK:s senaste artikel om Motståndsrörelsens påstådda kopplingar till Ryssland. Klicka på bilden för att läsa artikeln.

Vad tror du kommer att hända? Kommer informationen att tas bort eller kommer den att ”leva sitt eget liv”?

Ja vi har ju tidigare erfarenheter med att fiendemedia har ljugit om oss i artiklar och att lögnerna senare har återgetts på Wikipedia med fiendemedias artiklar som referens. Senare kan lögnen återges i en annan tidning och då med Wikipedia som referens.

Genom sådana cirkelreferenser skapar de således sin egen ”verklighet” och sina egna ”sanningar”, som de senare kan missbruka i sin egen propaganda. Det är inte utan grund som vi kallar fiendemedia som lögnmedia.

Vad som har hänt och vad som kommer att hända gällande detta törs jag inte spekulera kring men det är oavsett inte världens undergång om lögnpressen eller systemet skulle omtala en som farlig, det är väl snarare positivt.

Då tackar vi för intervjun. Har du en sista hälsning till våra läsare?

Bara trevligt! Nordiska motståndsrörelsens nya hemsida lanseras på lördag under morgonen så kom ihåg att titta på Frihetskamp för mer information på lördag.

Ursprungligen publicerad på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-02-09 09:04