FRÄMLINGSINVASIONEN. Sveriges EU-kommissionär Ylva Johansson (S) med ansvar för migrationsfrågor vill nu se ett gemensamt regelverk för hela EU där medlemsländerna blir av med sitt självbestämmande inom migrationspolitiken.

Ylva Johansson vill ta bort EU-ländernas självbestämmande i migrationsfrågor för att säkerställa ett jämnt inflöde av främlingar till Europa, något hon väljer att kalla ”ordning och rättvisa”. Foto: Anders Henrikson (CC BY 2.0).

Den svenska EU-kommissionären Ylva Johansson (S) avslöjade i dagens SVT Morgonstudion att hon vill se en gemensam ”flykting”-politik i hela EU. Hon vill därmed avskaffa medlemsländernas rätt att själva bestämma vilken grad av invällning som de vill ha.

— Jag tror att jag hittar en kompromiss som inte får någon att jubla, men som jag tror kan vara acceptabel för alla medlemsländer och som skulle innebära att vi får ordning och reda och rättvisa för flyktingar, sade Johansson i SVT Morgonstudion.

Johansson, som ansvarar för migrationsfrågan inom EU, menar att det kaos som uppstått efter att det gigantiska flyktinglägret på ön Lesbos i Grekland under ett upplopp i förra veckan brann ner, visar på ett ”behov” av en gemensam ”flykting”-politik inom Europa, skriver SVT Nyheter.

I bränderna som misstänks ha anlagts av migranterna själva blev runt 13 000 illegala migranter i ett slag hemlösa och tusentals invandrare som slagit upp tält och andra tillfälliga skydd blockerar nu huvudvägen till Lesbos huvudstad Mytilene, vilket är en ohållbar situation.

Den grekiska lokalbefolkningen plågas sedan flera år av problemen från de illegala migranterna i lägret. Det har varit återkommande upplopp, strider mellan rivaliserande invandrargäng, vandalisering av kyrkor och skövling av 5 000 olivträd.

Istället för att låta de illegala migranterna återvända till de länder som de kommit ifrån, menar nu Johansson att det är viktigt att alla EU-länderna är ”solidariska” och öppnar gränserna för ännu fler av de välfärdsmigranter som redan fått det svenska välfärdssystemet att svikta.

— Vi behöver ett gemensamt regelverk, och Sverige är ett av de länder som stödjer ett obligatoriskt solidaritetssystem där alla länder är med och bidrar när ett land är i en utsatt situation, som Grekland är, menade Johansson som uppenbart inte har något emot att ännu fler rasfrämlingar invaderar Europa   i Morgonstudion.

Enligt SVT handlar det om 140 000 ”personer som årligen korsar gränserna irreguljärt” – det vill säga illegala migranter som varje år tar sig in i EU bland annat genom att anlita flyktingsmugglare eller som får hjälp av NGO-fartyg som söker av vattnet efter afrikaner som de sedan transporterar till Europa.

Den kände skådespelaren Richard Gere har deltagit i propagandafilmer som ska uppmuntra den illegala migrationen till vår världsdel och inte minst judiska ”människorättsorganisationer” arbetar kontinuerligt för att föra de illegala migranterna till Europa.

Inom två veckor ska ett nytt förslag läggas från EU-kommissionen om en gemensam migrationspolitik för medlemsländerna.

Det kan i sammanhanget nämnas att det som svenska folket röstade för i folkomröstningen om EU 1994 gällde en handelsunion, inte att Sverige skulle förlora sitt nationella självbestämmande och översvämmas av rasfrämlingar.


  • Publicerad:
    2020-09-14 17:30