CENSUR. Youtube raderade nyligen en av Frihetskamp Medias filmer. Filmen som raderades har laddats upp och finns numera tillgänglig på tjänsten Vimeo.

Det var i filmen ”Aktivism mot homolobbyn på Sørlandet” som nyligen raderades från Frihetskamp Medias konto på Youtube. Enligt mediatjänsten bryter filmen mot deras policys. Meddelandet som mediagruppen mottog när de loggade in löd:

Din video ”Aktivism mot homolobbyn på Sørlandet” rapporterades nyligen för granskning. Vi har gjort en granskning och har kommit fram till att videon inte överensstämmer med våra policyer. Vi har tagit bort den från Youtube och har gett ditt konto en varning om brott mot riktlinjerna för användare eller en tillfällig markering.

På Youtube är det inte tillåtet med innehåll som uppmuntrar till eller som främjar våldsamma eller farliga handlingar som kan leda till allvarliga fysiska skador eller döden som följd. Vi tillåter heller inte innehåll som är avsedd att vara chockerande, uppseendeväckande eller respektlöst.

Youtube tillägger dock att en liknande film hade varit tillåten om den var av ”pedagogisk eller dokumentärisk natur”. Nordfronts systersida Frihetskamp.net har vidarebefordrat informationen till Rede 2:s aktivister i Norge som lovar att vara mer pedagogiska nästa gång.

— Vi får kanske skapa en instruktionsfilm om hur man beslagtar och eldar upp pride-flaggor till sommaren, säger en norsk aktivist till Frihetskamp.

Filmgruppen har nu skapat ett konto på tjänsten Vimeo där filmen går att se igen.

Se filmen nedanför:

Publicerades ursprungligen på Frihetskamp.net.


  • Publicerad:
    2018-01-16 11:00