CENSUR. Nyligen kom Youtubekanalen ”Forgotten Weapons” i klammeri med videodelningssidan då de inte gillar när man använder sig av historiska flaggor.

Tyskörlogsflagg

Bilden som ersatte den riktiga flaggan efter Youtubes hot mot kanalen som endast ville vara historiskt korrekt och som även är helt opolitisk.

Det var för två dagar sedan som Ian från den populära vapen-kanalen ”Forgotten Weapons” blev hotad av YouTube när han använde den nationalsocialistiska örlogsflaggan som omslagsbild till en av sina filmer .

Han säger att YouTube lyckades se hans bild innan videon var färdiguppladdad och den spärrades vilket innebar att han var tvungen att antingen radera videon eller byta ut sin bild.

Videon som hade denna visningsbild handlade om en pistol som gavs ut av Heinrich Himmler till skarpskyttar som hade skjutit över 150 fiendesoldater. Videon handlade även om att en av de få pistolerna som tillverkades nu auktioneras ut i USA.

I videon där Ian försöker förklara varför han var tvungen att censurera flaggan så säger han även att han alltid har med flaggor från det land som vapnen ursprungligen kommer ifrån. Han har tidigare använt sig av den sovjetiska flaggan utan att ha stött på patrull.

I flertalet kommentarer har användare på Youtube uttryckt sig kritiska till sidans censur och menar att man inte ska försöka mörka historia. Youtube har ännu inte kommenterat varför man valt att stoppa videoklippet på grund av en flagga och det står inte heller något i sidans regelverk om vilka flaggor eller symboler man får och inte får ha.


  • Publicerad:
    2016-08-16 21:40