MEDIA. Under en tid har dokumentären ”The Greatest Story Never Told” funnits med svensk text på Youtube, tack vare ett omfattande översättningsarbete av personer från Motståndsrörelsens Näste 2. Eftersom Youtube nu har börjat blockera deras konto behövs din hjälp för att den viktiga filmen ska kunna laddas upp och spridas på nytt.

Nordfront kunde i december förra året berätta att den populära och viktiga dokumentären Adolf Hitler: The Greatest Story Never Told (TGSNT) hade försätts med svensk text och kunde ses på Youtube.  Bakom  översättningsarbetet stod personer inom Nordiska motståndsrörelsens Näste 2, som lagt ned ett stort antal timmar för att sanningen om Hitler och Andra världskriget lättare skulle kunna spridas till en svensk publik.

LÄS ÄVEN: ”Dokumentären gav mig en panikattack”

Tidigare har dokumentärskaparen Dennis Wise haft stora problem med att kunna ha dokumentärserien uppe via en och samma kanal under en längre tid – Youtube har nämligen blockerat vissa filmklipp, stängt ned konton och vidtagit andra åtgärder för att stoppa dokumentärens spridning.

Nu har Youtubekontot bakom den svenska översättningen stött på liknande problem, vilket bland annat resulterat i en varning och ett förbud att ladda upp nya videor. Nordfront har talat med Mathias som har lett översättningsarbetet och skött kontot.

Hej Mathias, berätta lite om vad som har hänt med ditt Youtubekonto.

Hej! Mitt Youtubekonto har blivit ”Shoaht”. De plockar ner delar av dokumentären på grund av upphovsrätt och har även gett mig varningar för detta. Förutom att dokumentären i och med detta är inkomplett innebär det bland annat att jag inte kan ladda upp nya klipp via kontot tillsvidare.

Kommer du att ge upp nu, eller har du tänkt skapa ett nytt konto?

Jag kommer inte att ge upp, men jag kommer inte heller i nuläget att skapa ett nytt Youtubekonto. Istället tänker jag testa lyckan via en annan tjänst vid namn vid.me, vilket är upplagt på ett sätt som liknar Youtube med spellistor etcetera. Men för att detta ska kunna gå så smidigt som möjligt behöver jag hjälp.

På vilket sätt kan Nordfronts läsare hjälpa dig?

För att få mitt konto verifierat och därmed slippa en uppladdningsgräns på 3GB per vecka så behöver jag 50 följare. När det väl är verifierat, så försvinner uppladdningsgränsen och alla delar kan laddas upp direkt så att vi kan fortsätta sprida denna viktiga dokumentär.

Om du vill stödja Mathias arbete och den svenska översättningen av TGSNT så gå in på vid.me-kontot Sanningen till Sist och tryck på ”Follow”. Detta gör du genom att antingen logga in via Twitter eller Facebook eller helt enkelt genom att skapa ett konto på vid.me. Det går självklart alldeles utmärkt att registrera sig anonymt.

Läs mer om The Greatest Story Never Told här och besök även dokumentärens officiella hemsida.


  • Publicerad:
    2017-06-01 22:46