SKELLEFTEÅ. Påskhelgen i Skellefteå har kantats av vilda slagsmål mellan ”ensamkommande”, bilbränder och nu ett mordförsök. Flera incidenter kan kopplas till den mångkulturella stadsdelen Moröbacke.

Polisavspärrningar på Moröbacke. FOTO: Nordfront.se.

Nordfront har tidigare kunnat rapportera om en kaotisk påskhelg i Skellefteå. På långfredagen spårade en fotbollsmatch ur i den kommunala idrottshallen Eddahallen. Trots mainstreammedias försök att utelämna informationen kunde Nordfront också avslöja att det var ett HVB-hem för ”ensamkommande” som låg bakom det vilda fotbollsslagsmålet.

— Det stämmer att det var en fotbollsturnering för ett HVB-hem, ja, bekräftade Västerbottenspolisens jourhavande förundersökningsledare Mats Bruhn för Nordfront.

Under den följande natten brann också fem bilar i den mångkulturella stadsdelen Moröbacke, i närheten av ett HVB-hem.

Utbrända bilar i den mångkulturella stadsdelen Moröbacke. FOTO: Nordfront.se.

Bara 50 meter från de utbrända bilarna på Moröbacke ligger ett HVB-hem för så kallade ensamkommande. FOTO: Nordfront.se.

Senare under påskaftonen ska det även ha skett ett mordförsök på Moröbacke. En svårt skadad man i 40-års åldern ska ha förts till sjukhus efter att polis larmats kring 18-tiden.

Två personer i 25-års åldern kunde snart gripas, misstänkta för inblandning i mordförsöket. Efter en husrannsakan i en lägenhet på Moröbacke kunde ytterligare en person gripas kring lunchtid på söndagen. Även offret har delgivits misstanke för brottet grov misshandel, detta efter att han ska ha slagit personerna som misstänks ha försökt att mörda honom.

LÄS OCKSÅ: ”Vilt slagsmål när ”ensamkommande” skulle ha fotbollsturnering

Idag kom även uppgifter om att ytterligare två bilar ska ha eldats upp i Örviken, strax utanför Skellefteå. Polis och räddningstjänst ska ha larmats till platsen vid 03-tiden, men vid det laget var bilarna redan totalt utbrända.

—  Vi har inte kunnat titta på något chassinummer, säger Jari Kiemunki, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till lokaltidningen Norran.

Uppeldade bilar i Örviken utanför Skellefteå. FOTO: Nordfront.se.

Det var också på Moröbacke där en uppmärksammat misslyckad narkotikaaffär under förra hösten ledde till att en kurdisk gängledare från Umeå knivhöggs till döds. En norrman kom senare att frias från mordåtalet efter att det framkommit att han hade agerat i självförsvar.

Även i Luleå ska det under påskhelgen ha brunnit bilar tre nätter i rad i stadsdelen Björkskatan. I det fallet utesluter inte polisen att det finns ett samband.

—  Det vi kan se är att alla tre bränder har startat vid samma tidpunkt på dygnet, vilket är misstänksamt, säger Börje Öhman, kommunikatör vid polisens regionledningscentral till Norrbottens Kuriren.

Källor:
Två bilar brann i Örviken
Försök till mord i Skellefteå
Bostadområde härjat av bilbränder


  • Publicerad:
    2017-04-16 15:00