Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ytterligare ett “hemligt” asylboende till Blötberget i Ludvika

Av Redaktionen, 2015-11-30
redaktionen@nordfront.se

MASSINVANDRING. Ytterligare ett asylboende kommer att upprättas i Blötberget i Ludvika kommun. Det är det andra gången på kort tid som lokalborna inte har fått information om att orten kommer att inhysa invandrare.

Nordfront har tidigare rapporterat om att Ludvika kommun kommer att upprätta tre asylboenden runtom i kommunen men då Migrationsverket har beslutat att fakta om asylboenden ska hållas sekretessbelagt så får inte den svenska befolkningen information om var boendena kommer att upprättas.

Nordfront har dock fått in uppgifter om var i Ludvika kommun dessa tre asylboenden kommer att vara. Ett av dessa tre kommer kommer att öppnas på annexet i Grängesberg och det andra kommer att öppnas i Persbo, norr om Ludvika. Det tredje boendet kommer att vara på Kogruvestigen i Blötberget, precis i närheten av Blötbergsskolan.

En uppgiftslämnare som Nordfront varit i kontakt med, och som är boendes i Ludvika kommun, menar dock att man just nu håller på och restaurerar ett gammalt pensionärshus som inom kort kommer att bli ytterligare ett asylboende i Blötberget. Det kommer alltså att vara det andra boendet som upprättas på orten på kort tid och som lokalborna inte har fått information om.

Nordfront vill tacka uppgiftslämnaren som gjort så att det ”hemliga” asylboendet inte är så hemligt längre.


  • Publicerad:
    2015-11-30 10:25