Nordiska Motståndsrörelsens finska avdelning har varit ständigt aktiv sedan bildandet med flera aktiviteter varje vecka i olika delar av vårt grannland. När aktiviteten ökar och är regelbunden så ökar också medlemsantalet och aktivismen sprider sig snabbt i landet. 

Nu har aktivismen i bland annat områdena Nordsjö och Grankulla gett effekt och media känner sig tvungna att kommentera den, detta  genom en artikel där de insinuerar att ingen i dessa områden tycker att Motståndsrörelsen har ”rätt åsikter” . 

Reportern har stoppat ett par personer på gatan som inte förstått allvaret i situationen som råder i dagens samhälle. ”Jag förstår inte vad det här innebär. Varför skulle mångkultur vara skadligt för mina barnbarn? Om jag skulle se det här klistermärket så skulle jag riva ner det!” säger en kvinna enligt Yle.

Värre än droger, menar Yle.

”Det här är skamlöst! Det är vansinne! Det uppmuntrar ju till hat”, ska en annan person ha sagt.

Tidningen sorterar in artikeln under kategorierna ”främlingshat” och ”rasism” men verkar inte få någon större respons av kommentarsfältet att döma. På samma sida finns en artikel om att ungdomar i Grankulla gärna röker cannabis. En helt objektiv artikel som inte alls tar ställning. Trots att cannabis är olagligt skriver skribenten själv följande: ”På frågan ’vad är problemet’ får var och en avgöra svaret själv” och vill heller inte stå bakom uttalandet om att föräldrarna bör meddelas. 

Relaterat: Rasistiska dekaler upprör


  • Publicerad:
    2012-11-27 20:51