KIEV Ukrainas president gjorde ett minst sagt märkligt framträdande under sin pressträff tidigare idag.

Under torsdagseftermiddagen gjorde Ukrainas judiske president Volodomyr Zelensky ett framträdande framför pressen där han agerade på ett sätt som gör att han framstår som minst sagt olämplig i sin ämbetsroll.

Det sluddrande och stammande talet, dåliga kroppshållningen och de hängande tunga ögonen gör klart att något inte står rätt till med Ukrainas president.

På sociala medier menar många att han är drogpåverkad eller packad medan andra tror att han inte orkar med pressen och håller på att fysisk kollapsa. Även Aftonbladet medger att Ukrainas president ser ”märkbart trött ut”.

”De pigga ögonen som dykt upp i videoklipp under veckan, tal där han stolt och stark uppmanat sitt land att fortsätta kämpa, var tröttare nu”, skriver Aftonbladet och tillägger att presidenten sover två, tre timmar per natt.

I Aftonbladet framgår emellertid att presidenten dök upp på en ”oannonserad pressträff”. En president som vill fortsätta framstå som ”stolt och stark” hade förmodligen avstått från att dyka upp på en oannonserad pressträff om han varit fysiskt utmattad eller otillbörlig på något annat sätt. En person som är påverkad av droger eller alkohol behöver nödvändigtvis inte vara i skick att ta sådana rationella beslut.

Under fredagen gjorde Rysslands president Vladimir Putin ett framträdande som förbryllade många, men som framstår som mer logiskt efter Zelenskys märkliga framträdande idag. I talet uppmanade Putin Ukrainas väpnade styrkor att ta över makten i landet eftersom det skulle vara lättare att komma överens med dem än med ”de drogmissbrukare som sitter i Kiev”.