DEKADENS. Ett 20-tal zigenska tiggare från Rumänien deltog i den så kallade prideparaden i Lund efter att ha blivit inbjudna av föreningen ”Hjälp tiggare i Lund”.

Joakim Månsson Bengtsson i solglasögon på bilden.

Under lördagen gick ännu ett så kallat pridetåg av stapeln och denna gång var det Lunds tur att besudlas av det dekadenta jippot. Nytt för i år var att föreningen ”Hjälp tiggare i Lund” hade bjudit in tiggare som uppehåller sig i staden att delta.

Ett 20-tal tiggare nappade på erbjudandet och deltog i paraden men det är dock oklart om de erbjöds pengar för att delta eller om de gjorde det frivilligt.

Bakom förslaget stod Joakim Månsson Bengtsson som förutom sitt engagemang inom ”Hjälp tiggare i Lund” även sitter i kommunfullmäktige för Feministiskt initiativ. Tidigare i år krävde han att Lunds kommun ska ta hand om “ensamkommande” till dess de fyller 21 år.

— Eftersom att jag själv är öppet homosexuell har frågor om rättigheter för HBTQIA-personer kommit upp till diskussion. I Rumänien, som många av tiggarna kommer från, är det rent av farligt att prata om homosexualitet, så från början var det inte helt självklart att tala öppet om det, säger Månsson Bengtsson.

Man har tydligen lagt till ännu fler bokstavskombinationer inom ”HBTQ” som numera går under ”HBTQIA”.

Källa:
EU-migranter slöt upp under Prideflaggan


  • Publicerad:
    2017-05-20 18:00