BROTT. En invandrare som bodde på ett asylboende i Grangärde i Ludvika kommun har nu dömts till fängelse efter att han hotat två män med kniv på asylboendet. Orsaken? De vill inte dansa med honom.

Dommerhammer-topjpg-460x260

Det var i mitten av november som en manlig invandrare på ett asylboende i Grangärde i Ludvika kommun hotade två personer. Mannen ska ha varit berusad och försökt att få en asylsökare att dansa med honom. Mannen ville inte dansa och då tog den berusade främlingen upp en kniv och en gaffel, höll honom runt nacken och hotade honom till livet om han inte dansade. Han ska också ha sagt ”jag ska slakta dig som ett får” till offret.

När en annan man kom in i rummet ska den berusade invandraren även ha försökt få honom till att dansa. Även den mannen sa nej och då ska den aggressiva asylsökaren ha hotat med att döda honom. Han ska också i sin vrede ha slagit sönder en vägg och en byrå. Polis kallades till platsen och då satte sig mannen i motvärn när de skulle omhänderta honom.

Mannen greps och åtalades och har nu dömts för två fall av olaga hot, våldsamt motstånd och skadegörelse. Tingsrätten har beslutat att påföljden ska bli tre månaders fängelse. Den dömde invandraren ska också betala 3000 kronor i skadestånd.

Källa:
Fängelse efter hot och bråk på asylboende


  • Publicerad:
    2015-12-17 12:15