Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Sahara Hotnights

Umeå firar 400 år Robertsfors bästa band gjorde en stabil comeback.

RN DIREKT#244: Vad är en kvinna? Och vad händer i sommar? SWISH: 0700749652

Säsongsavslutning av Radio Nordfront Sänder live med start klockan 19:00.

Star Wars Kenobi

RECENSION Daniel Olofsson har börjat se den senaste av alla Star Wars-serier och läser lusen av den och de andra serierna här.

Against the Ice

Karl Folkesson recenserar filmen ”Against the Ice” ”Ett sant nordiskt äventyr på en av världens nordligaste platser”. 

The Northman

Nordfronts kulturskribent har sett filmen The Northman Daniel Olofsson summerar här sina tankar kring filmen och dess ursprung.

Belfast

Kritisk recension av kritikerhyllad film Daniel Olofsson har sett Belfast.

Demokratins många ansikten för att dölja en verklig diktatur

Vad är demokrati? Christian Hamilton har läst boken ”Demokrati – socialistisk eller frihetlig?”

Kapitalism och marxistisk socialism styrs mot samma mål av samma makt

Kapitalism och marxism är bara två sidor av samma mynt Christian Hamilton har läst Kerry Boltons ”Revolution from Above”.

”Omgiven av fiender” diskuterades i Vita pillret

Nordfronts chefredaktör gästade VP Dokumentären, förintelsens minnesdag och kulturella spörsmål avhandlades.

Kritisk granskning av Netflixs smutstvättning av The Witcher

Netflix stoppar in svarta skådespelare i vita roller Nordfront går igenom smutstvättningen av The Witcher karaktär för karaktär.

Träpatronerna – mestadels marxistisk historieskrivning

Nordfront tipsar om Träpatronerna som utspelar sig i Norrland strax efter 1850-talet Städer byggs upp för att förse Europa med svenskt timmer. 

Den svenska TV-serien Hedebyborna

Nordfront tipsar om Hedebyborna En serie som visar skiftningen mellan den äldre bondesamhällets människor till den yngre som söker sig till städerna under andra världskriget. 

Under sanden – ett historiskt drama om tyska krigsfångar

Nordfront tipsar om Under sanden En dansk-tysk produktion som visar att unga tyska krigsfångar tvingades röja minor efter andra världskriget. 

TV-serien Raskens från 1976

Nordfront tipsar om Wilhelm Mobergs filmatiserade bok Raskens Raskens visar upp det hårda livet för svenskarna under 1850-talets Småland. 

Recension av det ryska historiska dramat Trouble in Store

Historiskt drama som visar hur det var att leva i Sovjet på 1980-talet Det finns liknelser hur Sovjet behandlade sina dissidenter då med hur USA behandlar sina idag. 

Hulkoffs skiva Ragnarök

Ragnarök – höstens bästa skivsläpp?

Fartfyllt, explosivt och heroiskt Hulkoff är tillbaka med ett nytt album. 

Ett fotografi på August Strindberg vid sitt arbetsbord

August Strindberg – antisemit men inte judehatare

Vad tyckte Strindberg om judarna? Marcus Hansson har läst Jan Myrdals biografi ”Johan August Strindberg”.

Debatten mellan Jared Taylor och E. Michael Jones

Katoliken E. Michael Jones mötte rasrealisten Jared Taylor i en debatt om rasfrågan Midjord som arrangerade debatten skall ha en eloge för sitt engagemang för att utveckla det intellektuella samtalet. 

Jan Stenbeck – del 3

STORFÖRETAGARE Författaren Per Andersson har skrivit biografin Jan Stenbeck där han går igenom storföretagaren Jan Hugo Stenbecks liv och hur han påverkade svensk media.

Håkan Juholts förlust mot stockholmsklegget

SOCIALDEMOKRATIN Håkan Juholt blev bortplockad av etablissemanget som han kallar för ”klegget” och placerad i kylan. Trots detta kämpade han vidare för vad han tror på som ambassadör på Island.

Heal Hitler

RECENSION. Om man någon gång undrat hur det skulle gå om Adolf Hitler gick till en psykolog får man kanske svaret i det nya spelet Heal Hitler.

Löpning – del 2

TRÄNING Rune Larsson är den över 50 år gamla ultradistanslöparen som sprungit sedan tonåren. Han beslöt sig för att skriva en bok för att inspirera andra att börja löpa mer.

Löpning – del 1

TRÄNING Rune Larsson är den över 50 år gamla ultradistanslöparen som sprungit sedan tonåren. Han beslöt sig för att skriva en bok för att inspirera andra att börja löpa mer.

En nytänkande tagning på ett historiskt Ursinne

RECENSION. Den moderna metal-favoriten Ursinne är tillbaka med en uppföljare till debuten ”Arg, bara arg”. Denna gång låter man tidigare generationers röster kanalisera ursinnet.

Motstånd – en nytändning för den nationella musikscenen

RECENSION. Martin Saxlind har lyssnat på den nya skivan ”Motstånd” som släpptes förra veckan och innehåller musik från flera nationella artister.

Rikskändis bodde under SD-ledares piano!

POLITISK HISTORIA. Anders Eriksson har läst Anders Klarströms bok Prima Victoria om Sverigedemokraternas första år.

Barack Obama kritiserar den judiska makten i sina nya memoarer

JUDISK MAKT. USA:s förre president Barack Obama kritiserar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och de judiska pengarnas inflytande på amerikansk politik.

Imperator: Rome

RECENSION. Marcus Svensson recenserar strategispelet Imperator: Rome från svenska Paradox Interactive. Ett komplext men underhållande spel som är historiskt lärorikt och låter spelaren syssla med rekreativt raskrigande.

Superman: Red Son

FILM. Vad skulle hända om den amerikanske superhjälten Stålmannen istället hamnat i Sovjetunionen? Det får vi veta i den nya animerade filmen Superman: Red Son.

Nationell, ursinnig och arg, bara arg

RECENSION. Simon Holmqvist har lyssnat på Ursinnes debutalbum ”Arg, bara arg” och dras med i ilskan.

Filmen Wag The Dog – fiktion och fakta

RECENSION. Wag The Dog är en film om manipulation av folkmassorna. Filmen är inte bara fiktion det finns otaliga verkliga exempel när myndigheter tillsammans med massmedia styr folkmassorna i verkligheten.

Motståndsrörelsen – 20 år av revolutionär kamp

RECENSION. Tor S har läst Nordiska motståndsrörelsens 20-årsbok och recenserar den i denna insändare som starkt rekommenderar boken.

En svartmetallisk återkomst med Vit Aggression

RECENSION. Simon Holmqvist har lyssnat på Vit Aggressions andra album ”Mörker” som släppts 27 år efter debuten ”Död åt Z*G”.

Wotans väg

RECENSION. Henrik Gustafsson har läst Anders Nilssons bok om Asatron och dess förhållningssätt till det moderna samhället.

5 förbjudna dataspel

SPELKULTUR. Än en gång har tv/dataspelsdebatten börjat blossa upp. Nordfront bjuder här på ett axplock från spelvärldens mest förbjudna ögonblick.

Gerard Menuhin om att läka sitt liv

LITTERATUR. Historierevisionisten Gerard Menuhin har nyligen släppt en självbiografi. Erik Forsell har läst den.

A Clockwork Orange

KRÖNIKA. Henrik Gustafsson berättar om romanen ”A Clockwork Orange.” Hans tolkning handlar om att använda sin energi rätt och vikten av att väcka folket.

Jud Süß – världens mest antisemitiska film

Nordfront tittar på Joseph Goebbels filmprojekt ”Jud Süß” som han själv kallade den mest antisemitiska filmen Den totalförbjöds efter de allierades seger över Tyskland, men på sin tid var den en stor publiksuccé i Europa.

Det industriella jordbruket dödar jorden och gör oss sjuka

NATUREN. Victoria Adler har sett den svenska dokumentären ”Sista skörden” och skriver här om hur det industriella jordbruket utarmar jorden.

Color out of Space

RECENSION. Daniel Olofsson har sett den bioaktuella filmen Color out of Space och berättar här mer om filmen och novellen den är baserad på.