IN MEMORIAM Under lördagen anordnades en spelning med flera nationella band för att hedra Ian Stuart. Nordfront var på plats.

Den 24 september 1993 dog den legendariske musikern Ian Stuart efter att ha varit med i en bilolycka. Ian Stuart fungerade som en inspirationskälla för den tidens unga och den musik han framförde genom sitt band Skrewdriver och andra projekt, bidrog starkt till att nationell musik kom att skapas världen över.

30 år senare visar det sig att minnet av Ian Stuart lever än. För under lördagen anslöt sig hundratals nationella till den ISD Memorial-spelning som anordnades av Club Berserkr tillsammans med Midgård.

Nordfront var på plats för att rapportera från konserten, Greenpilled hade bokbord på plats och Nordiska motståndsrörelsens band Nordic Storm var ett av banden som spelade.

Första bandet ut var det värmländska bandet Blodtörst, som tidigare hette Melior Ante. Detta band har nu spelat live flera gånger och har också debuterat med skivan Självmord som ges ut av Midgård. Bandet spelar klassisk 90-tals-musik med arga texter.

Screw You.

Därefter äntrade det nya bandet Screw you scenen och spelade flera klassiker från både Skrewdriver och låtar från svenska band som inte framförts på konsert på lång tid. Uppenbarligen kände stora delar av publiken fortfarande till låtarna då de utan problem kunde sjunga med till de kompromisslösa texterna.

Moon crickets och gästsångare.

Även det tredje bandet, Moon crickets, varvade Ian Stuarts låtar med klassiska svenska låtar. När bandet spelade Dirlewangers ”Vi vill inte ha dig här” och Pluton Sveas ”Stöveltramp” östes det loss i publiken. En stor förklaring till det är förmodligen för att detta nya band har Jocke Karlsson (Pluton Svea m.m.) som frontman.

Sniper.

Efter detta spelade det finska bandet Sniper som fortfarande håller den nationalsocialistiska fanan högt i vårt östra grannland. Sniper är ett välkänt namn inom RAC-scenen och är döpt efter den legendariske finske krypskytten Simo Häyhä. Sniper har länge varit ett uppskattat NS-band som blandar snabb rock och metall med säregna melodiska slingor. Under spelningen framfördes bland annat Skrewdrivers ballad ”The Snow Fell”.

Nordic Storm.

Sist ut var Nordic Storm som blivit tightare och bättre sedan de spelade på ISD-spelningen 2021. Nordic Storm beskriver sig själva som ett NSDM-band (National Socialist Death Metal) och är definitivt något av det tyngsta som finns inom den nationella musikscenen, även internationellt sett. Som dödsmetall-band under en rockkonsert sticker Nordic Storm naturligtvis ut med fläskiga gitarrer, tunga riff, headbangande och growl, men trots detta var det tydligt att bandet var väldigt uppskattat av publiken. Nordic Storm är sedan tidigare aktuella med skivan Mark of the Beast.