MUSIK Denna vecka presenterar Nordfront det nationalsocialistiska bandet Nordic Storm och deras låt ”Vengeance”.

Veckans låt

Klockan 20:00 varje fredag uppmärksammar Nordfront en låt för att sprida sund och intressant kultur till våra läsare. Har du förslag på musik du tror skulle passa som Veckans låt? Kontakta då kulturredaktören Daniel Olofssondaniel.olofsson@nordfront.se.

Nordic Storm bildades 2017 och har genom åren bestått av olika musiker som varit aktiva i Nordiska motståndsrörelsen. Den nuvarande konstellationen som under 2021 medverkat på samlingsskivorna ”Motstånd” och ”Nordland 8” består av Jocke på sång, Timo och Dellan på elgitarr, Svea på bas och Samuel på trummor.

Bandets musikstil har över tid utvecklats, men låtarna som släppts i år är tyngre metal med inslag av framför allt thrash- och dödsmetal. Låttexterna är starkt influerade av bandmedlemmarnas politiska ideologi.

Veckans låt heter ”Vengeance” och kommer från skivan ”Nordland 8”. Som låttiteln antyder handlar låten om hämnd och skipande av rättvisa efter segern. Musikaliskt sett är det en aggressiv låt som inleds med ett starkt riff och trots sin relativt korta längd innehåller varierade passager där vissa håller högt tempo och andra delar är mer långsamma och tunga.

Låttext:

Sworn to avenge the great.
The men of ways of old.
A black twelve-armed, holy sun shall rise,
Forming the dawn, bright and bold.

For the rise of the sonnenrad,
Is our sign of victory.
And the spirit of our people shall be revealed,
When our struggle has shown that freedom isn’t free.

They shall reap what they have sown,
Air will be stifled and blood will be stained.

Trial of vengeance shall erect the gallows,
Final justice will be obtained.

A hundred thousand men at arms,
With fury and mighty hate.
Will answer to the call from up high,
To seal their final fate.

"Vengeance"