Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Politisk fånge från Charlottesville förd till sjukhus

Den terroriststämplade demonstranten vårdas i Springfield Efter politiska domar och tortyr.

Google får återigen böta miljarder - tänker överklaga

Använde "konkurrenshämmande metoder" Tvingas böta motsvarande 1,5 miljarder i Sydkorea.

Protonmail avslöjade användares IP-adresser

Påstår sig "tvingade" att uppge Greta-fantasters IP-adresser till Frankrike Uppdaterade sin integritetspolicy retroaktivt.

Nordfront forum - en egen kommunikationsplattform

Vad är tanken med Nordfront forum? Martin Saxlind skriver om det nya forumet.

Välkommen till Nordfront 2.0!

Framtiden är här Nordfront har fått en ny design och mängder med nya funktioner.

Maskhål.

Stellaris – Distant Nebula

Musik Denna vecka presenterar Nordfront låten ”Distant Nebula”, en låt av Andreas Waldetoft som Mia Stegmar sjunger i.

Nils Funcke kritiserar IT-jättarnas censur: “Inte lämpligt”

YTTRANDEFRIHET. IT-jättarna har blivit alltför dominerande, menar yttrandefrihetsexperten Nils Funcke som kritiserar företagens allt mer långtgående censur.

Brasiliens president censureras av Youtube efter påståenden om covid-botemedel

SYDAMERIKA. Brasiliens kontroversielle president Jair Bolsonaro har censurerats av Youtube. IT-jätten har beslutat att radera filmklipp där "tropikernas Trump" bland annat påstår att malariamedicin kan bota covid-19.

Japaner slår rekord i Internet: 319 terabit per sekund

TEKNIK. Japanska forskare har slagit det tidigare rekordet för internethastighet med besked. Detta efter att ha uppnått en dataöverföring med en hastighet på 319 terabit per sekund.

Telegram-grundarens nummer på lista över måltavlor för det israeliska spionföretaget NSO Group

TEKNIK. Den israeliska spionmjukvara som har använts för att övervaka telefoner tillhörande aktivister och journalister verkar också ha använts mot Telegram-grundaren Pavel Durov.

Facebook främsta handelsplatsen för pedofiler

BARNHANDEL. Medan Facebooks totala dominans över människohandeln på internet - och den av barn i synnerhet, inte tycks bekymra Google och Apple, straffade man i vintras uppstickaren Parler för ”kriminell aktivitet”.

“Förintelsealgoritmer” biter sionister i svansen: “Censurerar oss med!”

JUDISK VANMAKT. Sociala medieföretags ”förintelsealgoritmer” är inte tillräckligt avancerade för att kunna identifiera endast ”förintelseförnekare”. Nu klagar allt fler ”förintelseupplysare” på censur.

Google bygger stor anläggning i Dalarna

DALARNA. Mark- och miljödomstolen har godkänt Googles jätteanläggning i Avesta kommun. Bönder är nu oroliga för att förlora åkermark och risken finns nu också att elpriserna höjs ytterligare på grund av den höga el-omkostnaden som krävs.

Bauhaus nedstängt – har stora tekniska problem

SVERIGE. Byggföretaget Bauhaus har stängt ner stora delar av sin verksamhet då deras IT-system ligger nere.

Hackningen av JBS: Cyberpandemi-propaganda och Den stora omställningen

CYBERPANDEMI. Jazzhands McFeels beskriver hur globalister rättfärdigar en nära förestående och utbredd konsolidering av makt.

Tysk myndighet hotar appen Telegram – kräver tillgång

CENSUR. Tysklands justitieministerium fordrar att Telegram ”öppnar sig” och hotar med dryga böter. Dagen innan denna nyhet släpptes, upplöstes en elitenhet inom tyska polisen med hänvisning till ”högerextremism”.

IT-problem kraschade flera stora internetsidor

INTERNET. Ett IT-problem hos molntjänstföretaget Fastly resulterade i att flera stora internetsidor har legat nere under dagen. Bland annat Amazon, CNN och brittiska regeringens hemsida.

Norsk polis ska besöka oliktänkande “i förebyggande syfte”

NORGE. Norges sydvästra polisdistrikt inleder ett projekt för att motverka "hatfulla yttringar". Polisen ska besöka oliktänkande "i förebyggande syfte".

Näste dissident till rakning: Exakt24 stängs av från Youtube

AVPLATTFORMERING. Webbtidningen Exakt24 är nu den senaste i raden av tydligt politiska avstängningar från Youtube.

Kina lanserar app för angiveri av oliktänkande

1984. Kinas regering lanserar en app för att bekämpa "skadlig information".

Putin: 88% av min kärnvapenarsenal kommer att vara moderniserad 2023

UTRIKES. "Rysslands svar på varje aggression kommer att vara asymmetrisk, hastig och hård", lovar Vladimir Putin som aviserat att Rysslands vapenarsenal kommer att genomgå en ordentlig modernisering.

Intel lanserar mjukvara som censurerar röstchatter i realtid

TEKNIK. IT-företaget Intel lanserar en mjukvara som ska kunna censurera röstchatter i realtid. Tjänsten som kallas "Bleep", censurerar rasism, främlingsfientlighet och vit nationalism.

Google testar ny teknik – spionerar på Chrome-användare utan att informera dem

IT-TEKNIK. Google genomför för närvarande tester där ny programvara i webbläsaren Chrome övervakar användarnas beteende, utan att man vare sig informerat användarna eller inhämtat deras godkännande.

Nasa:s minihelikopter Ingenuity skall snart provflygas på Mars – hårdvaran och mjukvaran kan vanliga konsumenter köpa

RYMDEN. Nasa:s minihelikopter Ingenuity på Mars styrs av mjukvara med öppen källkod. Minihelikoptern är konstruerad för det hårdare klimatet på planeten Mars där det kan bli -100 grader på natten.

Youtube ska dölja antalet “dislikes” – anklagas för att skydda Joe Biden

CENSUR. "Ett experiment som svar på användarfeedback" kallar Youtube sitt senaste tilltag att censurera hur många "dislikes" vissa användares videos får.

Hope not Hate: “Corona fostrar förintelseförnekare – Instagram rekryterar nynazister”

JUDISK MAKT. När konspirationsteorier om corona blir till förintelseförnekelse och unga rekryteras till nynazismen på Instagram är judiska ”välgörenhetsorganisationer” de skyldiga på spåren.

Hundratusentals övervakningskameror hackade

IT. Över 150 000 övervakningskameror tillverkade av företaget Verkada ska ha tagits över av en hackergrupp. Kamerorna ska ha funnits bland annat i fängelser, på sjukhus och i en Teslafabrik.

Nyhetskanal sände tal av Trump – stängdes av från Youtube

REPRESSION. Den amerikanska konservativa nyhetskanalen RSBN har stängts av i två veckor från Youtube. Brottet: att man bevakade och sände Donald Trumps tal under den kända konservativa konferensen CPAC.

Piratpartiet: “Vi måste bryta Techjättarnas makt över samhället!”

DEBATT. Den makt som IT-jättar som Google och Apple har över samhället är inte acceptabel. Detta skriver Piratpartiets partiledare Katarina Stensson i en debattartikel.

Polen hotar IT-jättar med miljardböter för internetcensur

POLEN. Att censurera ett inlägg på exempelvis Facebook kommer att bötfällas med 10 miljoner dollar i Polen. Detta enligt ett nytt polskt regeringsbeslut som innebär att det kommer kosta mycket för sociala medier-jättar att censurera polacker.

Utrikesministern vill ha möte med IT-jättarna om “demokrati på internet”

CENSUR. Utrikesminister Ann Linde och ett antal andra ministrar vill ha ett möte med IT-jättarna om vad man kallar "demokrati på internet". Regeringen ska sedermera påverka IT-jättarna i hur de ska censurera oliktänkande.

Myndighetssajter lovar anonymitet men skickar IP-adresser till Google

INRIKES. Ett stort antal offentliga webbplatser skickar vidare besökarnas personuppgifter till Google utan att informera om det. Myndigheter som Åklagarmyndigheten och SCB har dessutom utlovat anonymitet samtidigt som de skickat besökarnas IP-adresser till det multinationella internetföretaget.

Globalister stärker sitt grepp om sociala medier

GLOBALISM. NATO får Twitter att radera konton där kritik mot "försvarsalliansen" framförts. Pakterna mellan sociala mediejättar och globala säkerhets- och underrättelseorganisationer stärks och ökar i antal. Följden blir att det fria ordet stryps.

Apple introducerar nya bisarra emojis

KULTURMARXISM. IT-jätten Apple introducerar en mängd bisarra emojis. Den nya kollektionen innehåller bland annat rasblandade par, kvinnor med skägg och indirekta uppmaningar om att ta vaccin.

“Vetenskaplig” metod för källgranskning: Google och Wikipedia blir sanningsdomare

INFORMATIONSKRIGET. I New York Times beskrivs SIFT – en ”vetenskaplig” en metod för källgranskning, där sanningshalten i information avgörs genom Googles och Wikipedias omdömen om informatören.

Twitter raderar alternativmedian Project Veritas konto

CENSUR. Nyhetskollektivet Project Veritas ägnar sig mycket åt grävande journalistik och har tidigare avslöjat Antifa, korrupta politiker och sociala medier. Nu censureras de från Twitter.

Polisen straffas för användning av ansiktsigenkänningstjänst

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Integrietsskyddsmyndigheten dömer Polismyndigheten till 2,5 miljoner i böter för att man nyttjat ansiktsigenkänningsprogrammet Clearview AI - och därmed brutit mot brottsdatalagen.

Svart kirurg sparkas efter att ha tänt eld på patient – får vidlyftigt skadestånd för “rasistiskt avskedande”

STORBRITANNIEN. En kirurg med afrikanskt ursprung får sparken för att han genom att bryta mot säkerhetsregler tänt eld på en patient som erhåller svåra brännskador. Fem år senare får kirurgen motsvarande en trekvarts miljon kronor i skadestånd - för avskedandet.

Spreaker besvarar negativa recensioner på Google Play

CENSUR. Efter att Spreaker stängt ned Nordisk Radio under måndagen har man fått ta emot flera negativa recensioner på Google Play. Spreaker har nu valt att bemöta varje negativ recension med en bortförklaring.

PewDiePie tog DNA-test – är 100% arier

INTERNET. Youtube-profilen PewDiePie har gjort ett DNA-test som visar att han är 100% skandinav och skojar om att han är rädd att han nu kommer bli nedstängd.