RYSSLAND President Putin vill att både en bärbar och en stationär tv-spelskonsol tas fram i Ryssland. Enligt RT vill Putin utveckla den ryska tv-spelsindustrin.

Rysslands president Vladimir Putin vill att den ryska tv-spelsindustrin ska utvecklas. Därför han har bett regeringen att se över möjligheten att utveckla ryska spelkonsoler.

Enligt RT ska Putin ha beordrat en kommitté under ledning av premiärminister Michail Misjustin att se över huruvida det är möjligt att utveckla både en bärbar och en stationär konsol. Dessutom vill Putin att man överväger att skapa ett inhemskt operativsystem med tillhörande molnlagring i syfte att effektivt kunna leverera både spel och appar till konsumenter.

Det är oklart exakt vad Putins intresse i i tv-spel har sitt ursprung i, men den västliga spelutvecklingssindustrin har på senare år blivit allt mer politiskt korrekt samtidigt som homopropaganda upptäcks i allt fler nya spel. I Ryssland har man nyligen förbjudit homopropaganda i syfte att beskydda landet från dekadent inflytande från väst.

Senast den 15 juni ska regeringen inkomma med en rapport i gamingfrågan till presidenten.