Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Putin till hårt angrepp mot väst: "Saker som händer är monstruösa"

Nato, homolobby, kapitalism och Youtube-censur Väst fick ordentliga kängor när Putin deltog i Valdai Discussion Club.

Europarådet vill ge homolobbyn tillgång till ryska barn

Vill stoppa Rysslands förbud mot homopropaganda till barn Ryssland uppmanar nu Europarådet att fokusera på kristofobi istället.

SD-Nalles nej till invandringskritisk maktallians i EU: “Synen på Ryssland avgjorde”

EUROPA. Med SD skulle en ny invandringskritisk partigrupp i EU-parlamentet bli det tredje största. Men SD avvisar gruppen då vissa av dess partier anses för lite fientliga mot Ryssland.

Biden avslöjade känsliga infrastrukturer för Putin: “Snälla hacka inte dessa!”

UTRIKES. När USA och Rysslands presidenter nyligen möttes ska Biden ha gett Putin en lista på amerikanska infrastrukturer som absolut inte får hackas av ryssarna. "Jag gav dem en lista, om jag inte minns fel", förklarade Biden efter mötet.

Duma-veteran: “Boris Jeltsin omgav sig med hundratals CIA-agenter”

RYSSLAND. Via CIA styrde USA Rysslands tidigare president Boris Jeltsin som en marionett. Detta enligt den tidigare Duma-talmannen Ruslan Khasbulatov.

Ryssland drar sig ur Finsk-ugriska Folkens Världskongress

SEPARATISM. När Ryssland lämnar finsk-ugriska världskongressen riktar man anklagelser om etnisk uppvigling samt Rysslands-fientlighet mot två europeiska nationer – och mot EU.

Putin träffade Lukasjenko – kommer att bilda union

UTRIKES. Vitrysslands Aleksandr Lukasjenko och Rysslands Vladimir Putin har träffats för att diskutera planerna på Vitrysslands anslutning till Ryssland.  

Putin: 88% av min kärnvapenarsenal kommer att vara moderniserad 2023

UTRIKES. "Rysslands svar på varje aggression kommer att vara asymmetrisk, hastig och hård", lovar Vladimir Putin som aviserat att Rysslands vapenarsenal kommer att genomgå en ordentlig modernisering.

Israel attackerade Syrien igen

MELLANÖSTERN. Israel har fortsatt sina olagliga attacker mot Syrien och genomförde igår en hämndbombning efter att en syrisk missil slagit ner på israelisk mark.

Finland erbjuder sig att vara värd för toppmöte mellan Putin och Biden

UTRIKES. Finland har erbjudit sig att vara värd för ett möte mellan de båda stormakterna USA och Ryssland.

Ny rysk lag tillåter Putin att vara president till 2036

UTRIKES. Rysslands president har drivit igenom en lag som gör det möjligt för honmom att förbli på presidentposten i 15 år till, alltså fram till 2036.

Rysk gangster höll ut i 10 timmar mot specialstyrkor – med automateld och granater

RYSSLAND. När polis skulle gripa 61-årige Vladimir Bardanov i dennes villa barrikaderade han sig och öppnade eld. Med automateld och handgranater höll han ut mot inkallade specialstyrkor i tio timmar innan han slutligen brann inne.

Putin utmanade Biden att delta i direktsänd online-diskussion – fick nobben

UTRIKES. Rysslandes president Vladimir Putin utmanade på torsdagen den amerikanske presidenten Joe Biden att delta i en direktsänd tv-diskussion online, efter att Biden uttalat att han tror att Putin är en ”mördare”. Biden nekade dock oväntat att delta.

Ryssland kan snart blockera Twitter – har inte raderat olagligt innehåll

UTRIKES. Snart kan Ryssland komma att blockera Twitter. Bakgrunden är att Twitter inte raderat olagligt innehåll, exempelvis barnporr.

FOI oroar sig över ett tredje världskrig efter rysk invasion

FÖRSVARSPOLITIK. Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), oroar sig i en rapport för ett fullskaligt krig i norra Europa. I rapporten föreställer man sig ett "mardrömsscenario" där Ryssland skulle annektera hela Baltikum och dra in NATO i ett världskrig.

Ryssland har framgångsrikt skapat sitt eget internet

RYSSLAND. Som en säkerhetsåtgärd har Ryssland skapat sitt eget internet. USA har nämligen tidigare haft möjligheten att bryta Rysslands tillgång till internet om de velat.

USA skickar nya bombplan till Norge

KRIGSHETS. USA:s president Joe Biden har beslutat att stationera amerikanska bombplan i Norge. Ryssland ser emellertid amerikanernas drag som en provokation.

Rysk anti-putinist dömd till 3,5 års fängelse

RYSSLAND. Den så kallade oppositionsfiguren Aleksej Navalnyj har dömts till 2,5 års fängelse för ha brutit mot ett villkorligt fängelsestraff.

Flera döda efter polisattack i ryska Tjetjenien

RYSSLAND. Minst tre personer har dödats efter att flera personer attackerat poliser i den ryska delrepubliken Tjetjenien. Enligt vissa källor har en polisman dött och en till har skadats.

Rysk ambassadör: “Israel är problemet i Mellanöstern – inte Iran”

TERRORSTATEN ISRAEL. Det är Israels fel att Mellanöstern destabiliseras, säger Rysslands ambassadör i Israel, Anatoly Viktorov.

Rysk YouTuber gripen efter att ha dödat gravid flickvän under direktsändning

RYSSLAND. Den ryska YouTube-profilen Stas Reeflay har gripits efter att han dödat sin gravida flickvän under direktsändning. Mannen hällde vatten över sin lättklädda flickvän och lämnade henne att frysa ihjäl utomhus. Nordfront varnar för starka bilder:

Ryssland påbörjar massvaccinering mot coronaviruset

UTRIKES. Ryssland påbörjar imorgon ett allmänt vaccinationsprogram mot coronaviruset.

Sjuårig rysk pojke räddad från pedofilkällare när polisen sågade upp metalldörr

UTRIKES. En rysk sjuåring räddades från en pedofilkällare när polisen sågade upp en en metalldörr.

Rysk försvarsentreprenör togs på bar gärning med CIA – döms för högförräderi

RYSSLAND. Den ryske landsförrädaren Yury Eshchenko döms till tretton års fängelse efter att ha tagits på bar gärning när han försökte överlämna hemlig information om den ryska Nordflottan till CIA.

Ryssland bygger ny flottbas i Sudan

RYSSLAND. Ryssland planerar att kraftigt utöka sin marina verksamhet i världen. En ny flottbas i Sudan blir det logistiska centret för Rysslands utökade krigsapparat.

Putin: Det är dags att alla syriska flyktingar reser hem

UTRIKES. Den ryska presidenten uttrycker att det är dags för alla miljoner syrier att återvända hem till Syrien igen, eftersom landet har stabiliserats.

Snowden fick uppehållstillstånd i Ryssland

UTRIKES. Edward Snowden, som flytt USA och tagit sig till Ryssland, har nu fått uppehållstillstånd i landet.

Putin uppger att han hjälpte den förgiftade oppositionsledaren att få vård

RYSSLAND. Rysslands president Vladimir Putin förnekar inblandning i förgiftningen av oppositionsledaren Navalnyj. Putin menar istället att han hjälpte Navalnyj att få vård i Tyskland.

Nordisk kulturskatt i S:t Petersburg hotad

VÅRT NORDISKA ARV. Ett statligt ryskt företag har klartecken för ett storbygge på en känslig tomt i S:t Petersburg. Projektet hotar bland annat förstöra resterna av den svenska fästningen Nyenskans från 1600-talet.

Uppgifter: De som vill stoppa Nord Stream 2 ligger bakom narrativet om Navalnys förgiftning

GLOBALISM. Direkt efter Navalnys insjuknande kom beskyllningarna om förgiftning och därefter kraven på att gasledningprojektet Nord Stream 2 ska avbrytas. Finns det ett samband?

NATO uppmanar Georgien att gå med – Ryssland känner sig hotade

UTRIKES. NATO uppmanar Rysslands grannland, Georgien att gå med i deras krigsallians. Ryssland ser uppmaningen som en "signal" mot Moskva. Det blir allt oroligare i Kaukasien.  

Ordkrig mellan Tyskland och Ryssland om Navalnyjs förgiftning – och en gaspipeline

UTRIKES. Tysklands utrikesminister hotar Ryssland att stoppa gasledningsprojektet Nord Stream 2 om man inte lägger korten på bordet angående hur oppositionelle Navalnyj förgiftades.

Ryska militärplan gensköt amerikanskt bombplan

UTRIKES. USA kallar de ryska flygmanövrerna över Svarta havet "osäkert och oprofessionellt".

Ryska oppositionspolitikern Aleksej Navalnyj i koma – förgiftning misstänks

RYSSLAND. Den ledande Putinkritikern i Ryssland intensivvårdas på sjukhus i Sibirien.

Putins talesman: “Lita inte på västerländska Internetplattformar”

RYSSLAND. Efter att en ny rysk tv-kanal bannats på Youtube har en talesman för den ryska regeringen gått ut och uppmanat ryssar att vara försiktiga med att förlita sig på västerländska Internetplattformar. "När som helst kan vem som helst bli avstängd", konstaterar talesmannen.

Putin noterar att USA:s ambassad i Moskva styrs av fjollor

HOMOLOBBYN. Rysslands president hånar USA-ambassadens bögflagga.

Avlägsnande av ”osant” monument avspeglar rysk ambivalens inför det förflutna

UTRIKES. Avlägsnandet av ett monument över offer för Stalins brott är del av en linje som orsakar en verbal konflikt mellan Ryssland och Polen. Samtidigt blottläggs rysk kluvenhet inför det egna landets historia.

Eldupphöravtalet mellan Turkiet och Syrien skulle brytas med hjälp av mutor

GEOPOLITIK. Kronprinsen av Abu Dhabi försökte få Syrien att återuppta konflikten med Turkiet i ett försök att förverkliga hans geopolitiska ambitioner i Libyen.

USA terrorklassar Ryska Imperiska Rörelsen

UTRIKES. USA har terrorklassat den nationalistiska organisationen Ryska Imperiska Rörelsen, som bland annat utbildat soldater som strider i Ukraina mot den väststödda regimen i Kiev.

Ryska nätet nära att överbelastas av corona-memer

UTRIKES. I Ryssland översvämmas nu sociala medier av humoristiska memer och virala videor med corona-tema till den grad att nätet riskerar att överbelastas.