IRAN Efter gårdagens helikopterkrasch i Iran bekräftas nu att Irans president Ebrahim Raisi och hans utrikesminister Hossein Amir Abdollahian är avlidna.

Vid 11-tiden på söndagen försvann Irans president Ebrahim Raisi tillsammans med utrikesministern Hossein Amir Abdollahian och ytterligare sju personer.

En omfattande räddningsinsats inleddes för att hitta helikoptern och presidenten. På grund av vädret försvårades räddningsinsatsen. Både Ryssland och Turkiet deltog i sökandet. Med både utrustning och människor.

Strax efter 02.30 natten mot måndagen rapporterade både turkiska och iranska medier att en turkisk drönare observerat en värmesignatur som kunde vara helikoptern.

Vid 0430 svensk tid rapporterade flera iranska medier att vraket efter helikoptern hittats. Inga spår av överlevande har hittats, enligt Eslahat News och runt 06 på måndagen uppgav en iransk myndighetskälla för Reuters att presidenten och utrikesministern omkommit.

Senare på söndagen uttalade sig Ayatollah Khamenei om olyckan.

– Oroa er inte. Det kommer inte att bli något avbrott i landets arbete. Vi hoppas att gud kommer tillbaka med presidenten och hans kompanjoner. Alla borde be för deras hälsa.