Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

USA beslagtar oberoende iranska nyhetssidor

INFORMATIONSKRIGET. När USA tar över fria iranska medier, kallar man dessa för ”komponenter av Irans regering – förklädda till mediebolag” - och använder sidorna för att släppa globalistpropaganda.

Sju kandidater till Irans presidentval – Ahmadinejad uteblir

IRAN. Sju kandidater har godkänts till att delta i det iranska presidentvalet. Den tidigare presidenten Ahmadinejad godkändes inte av det iranska Väktarrådet.

Irans tidigare president ställer upp i nästa val

IRAN. Irans tidigare president Mahmoud Ahmadinejad meddelar att han åter kommer att ställa upp i presidentvalet nu i juni. Han har tidigare gjort sig känd för att öppet ifrågasätta förintelsen.

Israel attackerade Syrien igen

MELLANÖSTERN. Israel har fortsatt sina olagliga attacker mot Syrien och genomförde igår en hämndbombning efter att en syrisk missil slagit ner på israelisk mark.

Strömavbrott i iransk kärnanläggning – misstänkt israeliskt cyberangrepp

UTRIKES. I morse drabbades urananrikningsanläggningen i Natanz i Iran, av ett omfattande strömavbrott. Nu misstänker man att ett cyberangrepp från Israel kan ha varit orsaken.

4 våldtäktsmän hängda i Iran

IRAN. Fyra stycken män har hängts i Iran efter att ha genomfört en brutal gruppvåldtäkt.

Israel planerar militära operationer mot Iran

UTRIKES. Stabschefen för den israeliska försvarsmakten säger att man förbereder sig för en väpnad konflikt med Iran. Om Israel attackerar lovar Iran att "jämna Haifa och Tel Aviv med marken".

Iran genomförde lyckade missiltester – bara 16 mil från amerikanskt fartyg

UTRIKES. Iran har genomfört lyckade tester av sina nya långdistans-missiler. Man lyckades träffa ett mål på 1800 kilometers avstånd, mitt i Indiska oceanen. Missilen landade bara 16 mil från det amerikanska hangarfartyget USS Nimitz.

Iran uppmanar Interpol att arrestera Trump och 47 andra – för mordet på Soleimani

GENERAL SOLEIMANI. Iran kräver åter att en order om gripande av Donald Trump och hans kumpaner utfärdas för mordet på Soleimani förra året. FN:s sändebud fördömer mordet i kraftfulla ordalag.

Iran varnar för falsk flagg-attacker i syfte att starta krig

UTRIKES. Irans utrikesminister menar att Israel och USA försöker hitta på en anledning att starta ett krig med hans land. Han pekar på att en plötslig falsk flagg-attack kan dra in alla tre staterna i ett blodigt krig.

Rysk ambassadör: “Israel är problemet i Mellanöstern – inte Iran”

TERRORSTATEN ISRAEL. Det är Israels fel att Mellanöstern destabiliseras, säger Rysslands ambassadör i Israel, Anatoly Viktorov.

Amerikansk marinofficer: “Krig mot Iran är Israels gåva till Joe Biden”

UTRIKES. Mordet på Mohsen Fakhrizadeh ska bereda vägen för Joe Biden att bomba Iran. Det skriver den före detta amerikanske underrättelseofficeren Scott Ritter.

Iran lovar hämnd efter sionistiskt lönnmord: “Vi kommer att spåra upp förbrytarna!”

IRAN. Under måndagen begravdes den lönnmördade kärnforskaren Mohsen Fakhrizadeh i Teheran. Nu utlovar Iran "överlagd och bestämd hämnd" för attentatet.

Irans president: “Israel mördade Mohsen Fakhrizadeh”

TERRORSTATEN ISRAEL. Irans president Hassan Rohani säger att Israel ligger bakom mordet på den framstående iranske kärnfysikern.

Irans ledande kärnfysiker mördad – anklagelser riktas mot Mossad

IRAN. En framträdande och av Israel avskydd iransk kärnenergiforskare sköts tidigare under fredagen ihjäl, när attentatsmän öppnade eld mot hans bil ungefär sju mil öster om huvudstaden Teheran.

Israel förbereder sig på ett krig med Iran

UTRIKES. Israels regering har beordrat sin vapenmakt att förbereda sig på ett krig med Iran. Om den amerikanska presidenten, Donald Trump skulle attackera Iran innan han avgår, kan den judiska staten dras in i kriget.

Malawi flyttar ambassaden i Israel till Jerusalem

UTRIKES. Malawi gör Israel till viljes och öppnar ny ambassad i Jerusalem. Israel uppmanar Malawi att ansluta sig till den globala kampen mot Iran.

Självsäkert Iran obekymrat om valutgången: “USA kontrollerar inte längre världen”

IRAN. Irans utrikesminister fastslår att USA förlorat sin globala kontroll. Uttalandet kommer efter en profetia från president Rouhani om att Washington inom kort återupptar kärnavtalet med Iran.

Trump eller Biden – “Vi har garderat oss oavsett”

JUDISK MAKT. Den vänsterliberala judinnan Elena Sztokman uppmanar i Sputnik News judar till lugn inför det amerikanska presidentvalet: "Våra intressen är säkrade med Trump – och med Biden".

Armenien som slagfält – olja eller Iran som mål?

GEOPOLITIK. Globala intressen stödjer Azerbajdzjans attacker på Armenien. Men Iran som kan vara huvudmålet bygger nya radarstationer för att upptäcka F-35 attackplan, som kan komma från FAE efter "fredsavtalen" med Israel.

Iran: Utländsk inblandning i Kaukasus kan leda till en stor konflikt

UTRIKES. Irans president Hassan Rouhani varnar för utländsk inblandning i den pågående konflikten mellan Armenien och Azerbajdzjan. Om utomstående nationer ger sig in i kriget kan det utlösa en större konflikt, varnar han.

Iran utlovar hämnd mot inblandade i mordet på general Soleimani

UTRIKES. Iran utlovar hämnd mot de som var direkt eller indirekt inblandade i mordet på generalen Qassem Soleimani. Amerikanska medier kommer med falska anklagelser.

FN:s säkerhetsråd går emot USA i Iranfrågan

UTRIKES. USA blir alltmer ensamt om sanktioner mot Iran. 13 av 15 länder i FN:s säkerhetsråd säger nej.

USA kapar oljetankers på väg från Iran till Venezuela

UTRIKES. Fyra fartyg från Iran har ändrat kurs från Venezuela till USA.

Amerikanska stridsflygplan hotade iranskt passagerarflygplan

UTRIKES. Två amerikanska stridsflygplan hotade ett iranskt passagerarflygplan i syriskt luftrum. Passagerare i planet har fått lindriga skador och Iran lämnar ett formellt klagomål till FN.

Iran: Passagerarflygplan nedskjutet på grund av felinställd radar

UTRIKES. Anledningen till att ett ukrainskt passagerarflygplan sköts ned i Iran är bland annat att en radarenhet var felaktigt inställd, hävdar utredare.

Iran struntar i USA-sanktionerna och utvecklar sin oljeindustri

IRAN. Iran kommer inte att ge efter för de amerikanska sanktionerna. Det meddelades av den iranska oljeministern Bijan Zanganeh i ett tv-sänt tal på lördagen.

Terrorstaten Israel pekas ut som skyldig till “olyckorna” i Iran

IRAN/ISRAEL. Flera explosioner som kallas mystiska, bränder och misstänkta cyberattacker i Iran "kan inte vara en slump".

Trump begick brott när han beordrade mordet på Soleimani

SIONISM. USA:s mordattack på Qassem Soleimani och Abu Mahdi al-Muhandis tidigare i år och som Israel hyllade var olaglig.

Cyberattack orsakade branden i iransk kärnanläggning

UTRIKES. Iran uppger att cyberattacker från främmande makt orsakade branden i anläggningen för kärnteknik i Natanz.

Iranske dissidenten Ruhollah Zam dömd till döden

UTRIKES. Iran har meddelat att dissidenten och nyhetsförmedlaren Ruhollah Zam dömts till döden.

Iran utfärdar arresteringsorder på Donald Trump

UTRIKES. Iran har utfärdat en arresteringsorder på Donald Trump för attacken som dödade den iranske generalen Qassem Soleimani i januari. De har bett Interpol om hjälp med att gripa honom.

FN ökar pressen på Iran

SIONISM. FN kräver att Iran tillåter nya inspektörer undersöka två misstänkta kärnanläggningar.

Saudiarabien kulturkrigar för att normalisera arabländernas relationer med Israel

MELLANÖSTERN. Den saudiarabiska staten har finansierat en projudisk TV-serie som slagit stort i regionen.

Kina anklagar USA för “kronisk rasistsjuka”

UTRIKES. Som en reaktion på raskravallerna i USA har Kina anklagat landet för att lida av "kronisk rasism".

Ayatolla Khamenei: “Israel kommer inte att överleva”

SIONISM. I nya utspel på Twitter beskriver Irans högste ledare Ali Khamenei sionistregimen i Israel som en "cancertumör" som bildats i Palestina. Men Israel kommer inte att överleva länge till då det antisionistiska motståndet är bättre beväpnat än någonsin, enligt Khamenei.

Irans högsta ledare talar klarspråk om sionistregimen som ockuperar Palestina

IRAN. Irans högste ledare förklarar att hans land avser ”stödja och bistå varje nation eller grupp var som helst” i dess kamp mot Israel, som säger sig vara redo att annektera Västbanken – med USA:s goda minne.

Iran hjälper Venezuela med bensin – kritiseras av USA

UTRIKES. På grund av Venezuelas brist på bensin har deras allierade Iran valt att skicka fem oljetankers till landet. Detta kritiseras nu av den amerikanska krigshetsaren John Bolton, han menar att det inte stämmer överens med "amerikanska prioriteringar".

Iranskt fartyg besköt annat eget fartyg av misstag

IRAN. 19 soldater dog och 15 skadades när ett militärfartyg avfyrade en robot som under en övning av misstag träffade ett annat iranskt fartyg.

Irans ledare påtalar mediecensuren: “Vem äger media i väst?”

UTRIKES. Irans högste ledare pekar ut västetablissemangets hyckleri med sitt tal om "medial frihet".