JUDENHETEN Mossad påstår att Iran anlitade det ökända Foxtrotnätverket för en attack mot Israels ambassad i Bryssel. Enligt den israeliska spionorganisationen rekryterar iranierna gängkriminella i Sverige.

I en artikel på judiska Jerusalem Post kan man läsa att den israeliska spionorganisationen Mossad varnar för att Iran rekryterat kriminella gäng i Europa. Även om detta enligt Mossad är en förberedelse för att ”störa” sommar-OS i Paris är det invandrargäng i Sverige som specifikt pekas ut.

Mossad påstår också att det ökända invandrarnätverket Foxtrot, som leds av Rawa ”Kurdiska räven” Majid, låg bakom en granatattack mot Israels ambassad i Belgien nyligen. Det rivalerande gänget Rumba ska på samma sätt ha skjutit utanför Israels ambassad i Stockholm, enligt Mossad.

Vidare skriver Jerusalem Post att ”Mossad säger att Iran utnyttjar fördelen med vågen av global antisemitism relaterat till kriget [i Gaza] för att rekrytera en rad nya typer av ombud för att utföra sina terrorattacker globalt”.

Några belägg för kopplingar mellan Iran och kriminella invandrargäng i Sverige presenteras inte, förutom det obekräftade ryktet att Rawa Majid ska ha suttit frihetsberövad i Iran i oktober förra året.

Mossad, Israels nationella underrättelsetjänst, är ansvarig för sioniststatens underrättelseinsamling, hemliga operationer, desinformationskampanjer och så kallad antiterrorverksamhet, vilket innefattar både sabotage och lönnmord. Organisationen, som formellt heter ”HaMossad leModiʿin uleTafkidim Meyuḥadim”, grundades 1949 och är känd för sin påstått effektiva och kontroversiella verksamhet.

Organisationen opererar över hela världen för att främja judisk makt och Israels intressen. Under det senaste halvåret har Mossad framförallt utmärkt sig för en påstådd koppling till koranbrännaren Salwan Momika, för att publicera bilder på israeliska terrorbombningar i Gaza och för påverkanskampanjen mot Internationella krigsförbrytartribunalen i Haag.

Med anledning av Mossads uppgifter har regeringen och Säpo kallat till pressträff under eftermiddagen, skriver Aftonbladet. Nordfront följer ärendet.