MELLANÖSTERN Spekulationerna kring Israels potentiella svar på den iranska attacken går heta runtom i världen. Iranska ledare och militärer menar att operationen lyckats och avslutats, men att man kommer svara ännu hårdare om man utsätts för judiska motåtgärder.

Efter den iranska attacken ”Operation Sant Löfte” mot Israel under söndag natt och morgon uttalar sig nu iranska ledare. Enligt RT kallar man från iranskt håll attacken för en ”triumf” och menar att man med sina hundratals drönare och missiler har lärt den sionistiska ockupationsmakten en läxa.

I ett officiellt uttalande uttryckte Irans president, Ibrahim Raisi, följande:

De iranska väpnade styrkorna har lärt den sionistiska fienden en läxa. Alla nya, oansvariga drag från fienden kommer att mötas med ett starkare och hårdare svar.

Han tillade även att föregående natts kombinerade uppdrag förmedlade ett budskap om styrka och kraft till iranier samtidigt som mänsklighetens fiender fick sitt budskap om rädsla och förnedring.

Från iranskt håll meddelar man att man inte har några intentioner på att fortsätta med militära åtgärder mot den judiska ”staten” men att man var tvungen att svara då Israel korsat en ”röd linje”.

— Vi betraktar resultatet av denna operation som komplett, och i vår mening som har den avslutats och vi har avsikter att fortsätta vidare med operationen, säger general Mohammad Bagheri.