MELLANÖSTERN Iran är redo att slå tillbaka ännu hårdare ifall Israel attackerar landet. Man varnar också för att Israel vill dra in hela världen i ett storkrig över hela Mellanöstern.

Det är The Guardian som intervjuat Seyed Mehdi Hosseini Matin, som är Irans toppdiplomat i Storbritannien, om attacken mot Israel den 13 april och Irans planer för Israel framöver.

Enligt Matin är Iran redo att svara Israel med en betydligt starkare och mer omfattande attack ifall sionisterna ”begår ett nytt misstag”.

— Svaret till sionisternas nästa misstag kommer inte att dröja tolv dagar. Det kommer att beslutas om så fort vi ser vad fienderegimen har gjort. Det kommer att vara omedelbart och utan förvarning. Det blir både starkare och allvarligare, säger Matin.

Han varnar också för att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu gör allt för att lura väst in i ett storkrig i Mellanöstern. Detta eftersom USA tappat allt anseende i Mellanöstern, vilket enligt Matin kan leda till att amerikanerna helt lämnar regionen och att den då kan få en hållbar fred.

— Detta är ett gott tillfälle för västländer att visa att de är rationella aktörer, att de inte tänker låta sig luras av Netanyahu och hans mål, vilket är att stanna kvar vid makten så länge han kan.