Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Somalier pekas ut som misstänkt för politikermord

Sir David Amess höggs till döds Ali Harbi Ali pekas ut som misstänkt gärningsman, familjen invandrade på 90-talet.

Facktidskrift: "Läkarnas viktigaste uppgift att minska vårdens klimatavtryck"

”Läkare ska rädda planeten - inte patienter och åtgärda växthusgasutsläpp snarare än sjukdomar”.

Brittisk pedofil avstängd från arbetet

Arbetade som sjukskötare Åkte dit efter att ha stämt sexträff med pedofilfiskande polis för att våldta spädbarn.

Bensinstation

Bensinkrisen i Storbritannien eskalerar

Bensinen har varit slut i över en vecka Nu sätter britterna in militären.

Brittiska politikern Rosie Duffield

Feministisk MP skippar konferens efter hot från "transpartikamrater"

Ledamoten uteblir från partikonferensen "Endast kvinnor har en livmoder" fick transsexuella partikamrater att se rött.

Ny dom tillåter läkare i Storbritannien att könsstympa barn

Fritt fram för läkare att "pubertetsblockera" barn I domen betonas samtidigt "läkarnas ansvar".

Prins Andrews advokater försöker få stämning ogiltigförklarad

Uppges kunna omfattas av gammalt avtal Samtidigt har motpartens representanter försökt delge honom domstolsdokument på många olika sätt.

Vaccinpass genrebild

Storbritannien vänder - inget vaccinpass

Efter miljontals demonstranter Nu skrotar Storbritannien vaccinpassen.

Piller medicin

Psykofarmaka förskrivs allt oftare till barn i Storbritannien

Allt fler brittiska barn tar antidepressiva mediciner Har ökat markant i samband med nedstängning och coronarestriktioner.

Kvinna knivhöggs i London då hon bar t-shirt med Charlie Hebdo-motiv

UTRIKES. En kvinna blev under söndagen attackerad av en man i Hyde Park, London. Motivet kan vara politiskt då kvinnan bar en t-shirt med texten ”Charlie Hebdo”.

Engelska kyrkan viker sig dubbel för judisk makt

KRISTEN SIONISM. 800 år gamla lagar, som påbjöd judisk separatism och judars utvandring från England, får Engelska kyrkan av idag att krypa för judisk makt och tigga om ursäkt.

Storbritannien vill samarbeta med Danmark om asylcenter i Afrika

FOLKUTBYTET. Storbritanniens inrikesminister vill se att hans land och Danmark tillsammans planerar och uppför ett asylcenter i landet Rwanda.

Svarta rökmoln fyllde himlen efter storbrand i London

STORBRITANNIEN. Hundratals personer fick evakueras efter en storbrand vid Elephant & Castle station i södra London igår eftermiddag. Branden tros ha startat i en bilverkstad i närheten av tågstationen.  

Advokatsamfunds “guide för pronomen” angrips – från alla håll

PRONOMEN. Brittiska Law Society (ung. ”Advokatsamfundet”) utsätts för en storm av hån och kritik från olika läger för sin ”guide för rätt användning av pronomen på arbetsplatsen”.

Storbritannien: Älskad ungdomsförfattare avfärdas som “rasist”

KULTURREVOLUTIONEN. English Heritage kritiseras hårt när man”uppdaterar” sin biografi över författaren Enid Blyton med anklagelser om ”rasism” och ”främlingsfientlighet”.

Israelisk kvinnas nya pass angav ockuperat palestinskt område som födelseort

UTRIKES. En israelisk kvinna fick ett nytt pass där födelseorten angavs vara ockuperad palestinsk mark.

“Drottningens vakter” säljer tjänsteammunition för egen räkning

STORBRITANNIEN. Två soldater i elitförbandet Coldstream Guards - en av dem ”den förste svarte elitsoldaten” - åtalas för "konspiration med syftet att för egen räkning avyttra kronans ammunition".

Boris Johnson utlovar starkare stöd till judarna

JUDEFRÅGAN. Medan Israel massmördar palestinier i Gaza och judar expropierar palestiniers bostäder i Östra Jerusalem tävlar Storbritanniens premiärminister och oppositionsledare om vem som mest kraftfullt fördömer kritik av Israel.

34-årig lärarinna skickade snuten på flaggentusiast: “Ett fantastiskt tillfälle att utbilda människor”

STORBRITANNIEN. En brittisk flaggentusiast har i flera år regelbundet hissat olika länders fanor för att uppmärksamma historiska händelser. Men lärarinnan Emily Robinson blev så kränkt när det blev dags för en sydstatsfana att hon ringde polisen.

Politiskt korrekt moralpanik efter att brittisk minister försvarat yttrandefrihetslag

UTRIKES. Om det ska råda yttrandefrihet i Storbritannien måste det vara tillåtet att för fram olika uppfattningar om "förintelsen", menar en brittisk minister. Detta har orsakat en viss moralpanik från politiskt korrekt håll.

Medgrundare till National Action åtalad för terroristbrott

ANARKOTYRANNI. En medgrundare till den brittiska nationalsocialistiska grupperingen National Action åtalas för terroristbrott - för att ha fortsatt som medlem efter att organisationen förbjöds år 2016.

Kvinna döms till fängelse efter att ha kallat “förintelsen” för “en kassako”

STORBRITANNIEN. När distriktsdomaren dömer den politiska kommentatorn för uttalanden om ”förintelsen” kan han inte åberopa lagar mot ”antisemitism” eller ”förintelseförnekelse” – utan måste ta omvägar.

Våldsamheter på Nordirland efter Brexit – bensinbomber kastas på polis

NORDIRLAND. Den senaste tiden har spänningarna ökat mellan nationalister och unionister på Nordirland. Igår kväll utbröt våldsamheter utanför Belfast, där arga ungdomar kastade bensinbomber mot polisen.

Britter demonstrerade mot polisens demonstrationsförbud

STORBRITANNIEN. Polisen i Storbritannien vill ytterligare begränsa allmänhetens möjligheter att få demonstrera. Därför begav sig tusentals Londonbor ut på gatorna för att demonstrera mot förslaget.

Brittisk polis stormade polsk församling – mitt under långfredagsgudstjänsten

STORBRITANNIEN. Mitt under långfredagsliturgin i Kristus Konungens polska romersk-katolska kyrka i Balham stormade ett flertal poliser kyrkan. Detta trots att församlingen menar sig ha följt direktiven för hur gudstjänster ska firas under coronarestrektionerna.

Staty av Greta Thunberg väcker ilska

UTRIKES. En politiskt korrekt staty av Greta Thunberg har avtäcktes på ett universitet i Storbritannien. Universitetet tyckte det var en fin symbol för ”den ekologiska nödsituationen” medan studenterna menade att det hela var ett skrytprojekt.

Britterna får böta 60 000 kr om de semestrar utomlands – måste ha tillstånd för utlandsresor

CORONARESTRIKTIONER. I Storbritannien inskränks nu rörelsefriheten ytterligare genom ett förbud som träder i kraft i dag den 29 mars. Den som ska resa utomlands måste söka tillstånd och britter som semestrar utomlands får böta 5 000 brittiska pund.

Brexitavtal skapar nya spänningar på Nordirland

POLITIK. Nya spänningar har vaknat till liv på Nordirland i och med Storbritanniens utträde ur EU. Brexitavtalet innehåller en del som kallas Nordirlandprotokollet, en omdebatterad paragraf i såväl Storbritannien som Irland.

Storbritannien: Nationalpersonifikationen Britannia blir negress på nytt mynt från Royal Mint

AFRIKANISERING. Storbritanniens motsvarighet till Moder Svea blir nu negress på nya mynt från Royal Mint.

Hertigpar rasistanklagar brittiska kungafamiljen

STORBRITANNIEN. Hertigparet prins Harry och hertiginnan Meghan av Sussex har skapat stora rabalder under en intervju med Oprah Winfrey. Där påstår de bland annat att deras första sons hudfärg var ett stort samtalsämne inom kungafamiljen innan han föddes.

Mark Collett: Regeringen vill göra det olagligt att kritisera folkutbytet

FOLKUTBYTET. Den brittiske nationalisten och politiske aktivisten Mark Collett kommenterar en ny rapport från den brittiska regeringen. Han befarar att målet är att pressa fram nya lagar som ska göra det olagligt att kritisera det pågåendet folkutbytet.

Skurkklinik förskriver könsbytarmediciner till brittiska barn – mot rådande lag

STORBRITANNIEN. Enligt ett avslöjande från brittiska Daily Telegraph kringgår läkare i andra länder brittisk lag genom att förskriva barn hormoner för så kallat könsbyte.

Nyspråk införs på brittiska sjukhus – orden ”pappa” och ”bröstmjölk” byts ut

KULTURMARXISM. För att tillgodose så kallade ”transpersoners” behov av att "återspeglas inom mödravården" har två kulturmarxistiska sjukhus i Storbritannien nu valt att införa nyspråk. Hädanefter får exempelvis inte orden ”bröstmjölk” och ”pappa” användas.

Svart kirurg sparkas efter att ha tänt eld på patient – får vidlyftigt skadestånd för “rasistiskt avskedande”

STORBRITANNIEN. En kirurg med afrikanskt ursprung får sparken för att han genom att bryta mot säkerhetsregler tänt eld på en patient som erhåller svåra brännskador. Fem år senare får kirurgen motsvarande en trekvarts miljon kronor i skadestånd - för avskedandet.

Brittisk forskare: “Samhället kan fortsätta vara nedstängt i flera år”

CORONA. En forskare och rådgivare till den brittiska regeringen säger att folk måste vänja sig vid corona-lockdowns. Samhället måste vara nedstängt i flera år eftersom coronaviruset kommer att fortsätta muteras, menar rådgivaren.

13-åring påstås ha lett “nazistisk terrorcell” från farmors stuga

STORBRITANNIEN. En 14-årig pojke som påstås ha lett en "nazistisk terrorgrupp" står åtalad för ett tiotal terrorbrott. I brittisk media hängs han också ut med namn och bild.

Våldtäktsman och “transkvinna” fortsatte våldta kvinnor på kvinnofängelset

KÖNSDYSFORI. En transa dömdes till fängelse för våldtäkt på en kvinna. När han med hänvisning till sitt förmenta ”genus” överfördes till ett kvinnofängelse, förgrep han sig genast på två kvinnor.

Ny brittisk lag ska skydda statyer och monument från antivit ikonoklasm

STORBRITANNIEN. Det brittiska parlamentet har röstat igenom en ny lag som ska skydda statyer och monument från "högljudda mobbar".

“Transkritisk” brittisk professor vägrar böja sig för hatet mot yttrandefriheten

KÖNSDYSFORI. En filosofiprofessor, som prisats för sitt arbete för akademisk frihet, hånar öppet alla de politiskt korrekta belackare som anklagar henne för ”transfobi”.

Julian Assange nekad att släppas fri mot borgen

UTRIKES. Samma domare som i dagarna nekade att utlämna Julian Assange till USA med hänsyn till hans hälsa, avslog idag hans yrkande på borgen. Assange hade begärt att släppas fri mot borgen i väntan på rättegång.