JUDISK MAKT Den internationella bankirfamiljen Rothschilds brittiske patriark Lord Jacob Rothschild har avlidit i en ålder av 87 år.

Den judiske bankiren och baronen Lord Jacob Rothschild var bankirfamiljens patriark i Storbritannien och därmed en av världens mäktigaste judar. Nu har han avlidit, 87 år gammal,

Lord Rothschild var djupt involverad i familjens finansimperium under sitt liv, men var också bland annat vice ordförande i styrelsen för det brittiska tv-bolaget Sky UK.

I ett uttalande skriver familjen Rothschild att den avlidne patriarken var ”en mäktig närvaro i mångas liv” och en ”utomordentligt framgångsrik finansman, en försvarare av konst och kultur” samt ”passionerad anhängare av välgörenhetsfrågor i Israel och inom judisk kultur”.

Som Nordfront tidigare har rapporterat skröt Rothschild helt öppet om hur hans gammelfabror Lord Walter Rothschild utpressade den dåvarande brittiske utrikesministern Arthur James Balfour att utlova  ”en i Palestina upprättad nationell hemvist för det judiska folket”. Den så kallade Balfourdeklarationen där Storbritannien ingick ett avtal med familjen Rothschild att upprätta ett judiskt nationalhem i Palestina anses som en av judisk makt-rörelsens och sionismens främsta framgångar.

— Jag anser genuint att detta var en av de mest extraordinära händelserna i det judiska folkets historia, sa Lord Rothschild om deklarationen.

Lord Jacob Rothschild skryter om Balfourdeklarationen.

”Han kommer att begravas i enlighet med judiska sedvänjor under en mindre familjeceremoni”, skriver familjen om Lord Rothschilds bortgång och tillägger att det vid ett senare tillfälle kommer att anordnas en ”minneshögtid för att hylla hans liv”.