REPRESSION En brittisk nationalist som sitter inne för lagliga klistermärken har fråntagits rätten att träffa eller ens höra om sina barn. Beslutet har bestridits men de drabbade misstänker att det kan ta veckor eller månader innan ändring sker.

I april rapporterade Nordfront om att Sam Melia från brittiska nationalistorganisationen Patriotic Alternative, dömts till två års fängelse för brottet ”uppvigling till hat”. Bakgrunden till domen är att Melia drivit en databas på Telegram där människor kunde ladda ned motiv till klistermärken.

I slutet av förra månaden publicerade den dömdes fru, Laura Towler, ett inlägg på Telegram där hon meddelade att Sam har nekats rätten att träffa sina två döttrar som är två år respektive en månad gamla. Han har heller ingen rätt att ens tala om sina barn eller ens att få foton på dem.

Efter att ha avtjänat tre månader av sitt straff har de nu bestämt att Sam utgör en fara för barn. Detta på grund av Sams "rasistiska affischer, symboler och litteratur" och hans "rasistiska och kränkande attityd".

I ett uttalande på Patriotic Alternatives hemsida meddelar man att Sam och Laura kämpar mot beslutet men att det troligtvis kommer att ta flera veckor eller månader innan ett beslutet kan ändras.