STORBRITANNIEN En folkstorm uttryckt i drivor av brev och e-postmeddelanden tvingar domstolen att upphäva förbudet för den åsiktsfelande brittiske journalisten att ha kontakt med sina barn

För två månader sedan skrev Nordfront om hur Sam Melia från brittiska nationalistorganisationen Patriotic Alternative dömts till två års fängelse för brottet ”uppvigling till hat”. Domen motiverades enkom av Melias innehav av en databas på meddelande-appen Telegram, där intresserade har möjlighet ladda ned motiv till klistermärken.

I söndags rapporterade vi att Melias fru Laura Towler på Telegram tillkännagivit att han nu av anstalten fråntagits rätten att träffa sina två döttrar, två år respektive en månad gamla, samt att man till och med hade förbjudit honom att ens tala om sina barn eller att inneha fotografier på dem.

Towler har nu lagt upp ett inlägg på Telegram med ett glädjebesked:

Laura Towler

Tack så mycket alla!

Jag har precis fått ett samtal från Sam Melia vid Hull-anstalten. Hans kriminalvårdsvakt har precis informerat honom om att de har blivit "översvämmade" med brev och e-postmeddelanden som protesterar mot förbudet för Sam att ha kontakt med sina barn. Som ett resultat har de beslutat att ta bort alla utom en av begränsningarna. Det betyder att Sam nu kan:

  • ta emot fotografier på sina barn.
  • motta brev från dem.
  • prata med sina barn i telefon.
  • prata om dem.

Han kan ännu inte ta emot besök av sina barn, men anstalten har klargjort detta inte kunnat göras av juridiska skäl, då en utredning i frågan inletts, och denna måste slutföras. Förhoppningsvis kommer den kvarvarande begränsningen när så har skett snart att hävas.

Detta visar att:

  • A) påtryckningar från allmänheten fungerar.
  • B) de faktiskt inte behövde utsätta Sam för alla dessa restriktioner till att börja med, utan valde att göra så bara för att.

Laura Towler