Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Brittisk ”nynazist” övervakas och åtalas med stöd av antiterrorlagar

Har inte gjort något olagligt Får grundrättigheter indragna.

Arkansas fryser arvodet till Israel-kritisk läkare

För att bli avlönad måste du bevisa din lojalitet – gentemot Israel Lagen ogiltigförklarad men tillämpas.

National Justice Party skriver om korruptionen inom FBI

Förtrycker oroliga föräldrar på order från Washington   ”FBI kommer att krossa dig” om du berättar sanningen.

Kanadensisk provins kan få ”säkerhetszoner” runt transevenemang

Obligatoriskt att gilla transvestiter hundra meter runt evenemanget Lagförslaget kommer från ”icke-binär” kinesiska.

Elev avstängd och arresterad – hade sagt ”Finns bara två kön”

Avkrävs på avbön och absurda löften  ”Hela systemet är ruttet ända in i kärnan.”

Polisen: Koranbränningar kommer inte att tillåtas

Två ansökningar har nekats tillstånd ”Vi är medvetna om att det är en inskränkning i yttrandefriheten”.

JO underkänner kommunens motiv till att förvägra AfS rätt att hyra lokal

”Ert motiv en efterhandskonstruktion” Kritiseras för brott mot objektivitetsprincipen.

Riksåklagaren vill att HD tar upp fallet Malmberg

Hovrätten bekräftade tingsrättens hmf-dom RÅ: ”HD bör ta sig an fallet – kan bli vägledande.”

ABF ger fritidsledare åsiktssparken då denne kom ut som SD-väljare

INRIKES. Socialdemokratiska ABF ger en fritidsledare sparken på grund av dennes politiska åsikter.

Ryska nationalsocialister utvisas från Sverige

INRIKES. Två nationalsocialistiska tvillingbröder har nu utvisats från Sverige, med hänvisning till deras politiska åsikter och engagemang.

Proud Boys terrorklassas av Kanadas liberala regering

UTRIKES. Kanada har beslutat att terrorklassa Proud Boys.

Mozilla vill bygga ett ”bättre” internet som hindrar ”hat och vit makt”

CENSUREN. Efter att Donald Trumps demonstration mot det omfattande valfusk han utsatts för urartade, så stängdes den amerikanske presidenten av från flera av sina sociala plattformar. Mozilla vill nu gå ännu längre och kräver att internet ska byggas om för att förebygga att personer med misshagliga åsikter når ut med sitt budskap.

Shopify och PayPal rensar bort Trumprelaterade konton – inte längre möjligt köpa officiella MAGA-produkter

CENSUREN. Utrensningar av konton försiggår just nu på sociala medier där ett stort antal konton med ”fel åsikter” stängs ned. Nu hindras även människor från att köpa officiella MAGA (”Make America Great Again”)-varor genom att Shopify tagit bort dessa butiker.

Välkänd AFA-aktivist jobbar som högstadielärare

SKOLAN. En aktiv afait, som undervisar på högstadiet i Luleå, hyllar öppet AFA:s våldsaktioner och deltar i deras demonstrationer – ”påverkar i så fall inte hans professionalitet”, kommenterar rektorn.

Säpochef blir ny chef för Polisens nationella operativa avdelning

INRIKES. Nuvarande operativa chef för Säpo blir ny chef för Polisens nationella operativa avdelning (NOA), som på kort tid profilerat sig genom sin förföljelse av systemkritiker.

Juridikexpert: “Dags att göra åsiktsförföljelse straffbart”

1984. En juridikexpert reflekterar i Dagens Juridik över de senaste årens ”cancel culture”. Han analyserar situationen ur ett juridiskt perspektiv och stakar ut en väg ut ur dagens dilemma.

Nigel Farage: “BLM är de nya talibanerna” – får sparken

YTTRANDEFRIHET. Brexit-partiets ledare Nigel Farage skrev att Storbritannien har fått en ny sorts talibaner. Därför får han sparken från radiokanalen LBC. Men på lördagen drabbades Storbritannien av afrikanernas raskravaller i större skala.

Niklas Orrenius hävdar: “Muslimer drabbas värst av åsiktsrepression i dagens Sverige”

LÖGNPRESSEN. I en DN-krönika utses muslimer som den grupp som är mest utsatt för åsiktsrepression i Sverige idag medan sverigedemokrater ska ha innehaft samma roll tidigare.

Nicklas Norling berättar: ”Tysk polis hindrade oss från att resa till Bulgarien”

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Nordfront skrev tidigare om att tre svenskar hindrades av tysk polis från att resa till Bulgarien under gårdagen. Nordfront har nu talat med Nicklas Norling, som var en av de tre svenskarna som fick återvända hem istället för att besöka Sofia.

Polisen omhändertog vapen från pensionär – var aktiv inom Motståndsrörelsen för två år sedan

INRIKES. Polisen omhändertog pensionerad sportskytts legala vapen med anledning av att han för två år sedan varit aktiv inom Nordiska motståndsrörelsen.

Jordan Peterson blir av med sin titel vid Cambridge universitet – för en annan persons tröjas skull

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Den populäre psykologen Jordan Peterson skulle bli gästprofessor vid universitetet i Cambridge. Nu blir han av med den titeln.

Inrikesministern: “Sverige är provocerande för vit maktmiljöerna”

INRIKES. Sosseministern Mikael Damberg menar att Sverige provocerar högerextremister för att landet ligger ”långt fram” med feminism och massinvandring.

Dagens Industri: “Sosseregimen är totalitär”

OPINION. ”Den är totalitär”, skriver Dagens Industri om Socialdemokraternas ”ordning” i Sverige. Socialdemokraternas propaganda är ”djupt skadlig” och istället för att se den nya Europavänliga nationalismen som ett hot bör den ses en vinst för EU-samarbetet.

Paranoid Borlängesosse vill stoppa Motståndsrörelsen från att hyra lokaler

INRIKES. Borlänge kommun ogillar att människor som vill att de nordiska folken ska överleva har samma rättigheter som andra. Något de nu vill ändra på.

Fotbollsspelare förlorar mot Europadomstolen – dom för fascisthälsning står fast

ÅSIKTSFÖRTRYCK. En kroatisk före detta landslagsman i fotboll har nekats prövning av Europadomstolen efter att ha dömts för att ha uttalat en fascistisk hälsning.

Psykiatern Thomas Jackson sparkas av Region Västernorrland av politiska skäl

POLITIK. Region Västernorrland utövar åsiktsförtryck mot läkaren Thomas Jackson och sparkar honom.

Italiensk minister: “Avskaffa hets mot folkgrupp”

YTTRANDEFRIHET. En italiensk minister förespråkar ett avskaffande av landets yttrandefrihetsinskränkande lagar.

Nya handlingsplaner mot hat och hot mot journalister och politiker

DEMOKRATUR. I flera länder tittar regeringarna på möjligheter att återta hela makten över informationsspridning. Sveriges regering har antagit en handlingsplan för att skydda ”det fria ordet”, det vill säga det regeringsvänliga ordet.

Är systemkritiker vår tids häxor?

HÄXOR. Det talas ibland om häxjakter av olika slag då det kommer till mediedrev och så kallade sociala hatstormar. Men förekommer det verkligen moderna häxjakter och vilka är det i så fall egentligen som jagas? Daniel Olofsson kan ha svaret och berättar mer i denna artikel.

Regeringen satsar miljoner på att stoppa folkets ”kunskapsförakt”

DEMOKRATUR. Svenskar som är kritiska mot folkutbytet är bara okunniga och lider av ett ”kunskapsförakt” enligt S-regeringen. Därför satsar man nu 4,4 miljoner kronor på vad som kallas ”folkbildning för särskilda demokratisatsningar”.

Finlandsättling får åtta års fängelse i Storbritannien för innehav av en burk tårgasspray och två nationalistiska klistermärken

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Antiterroristpolis i Storbritannien slog in den före detta brittiske soldaten Mikko Vehvilainens dörr och grep honom. Mikkos far dog under stormningen. Mikko dömdes till åtta års fängelse för innehav av en burk tårgas och två nationalistiska klistermärken.

Facket: Ut med rasismen från fikarummen

NORRKÖPING. Facket vill nu försöka bestämma över vilka politiska åsikter de anställda bör få uttrycka och inte. Förtroendevalda medlemmar går därför nu kurser i samtalsmetodik där de lär sig hur man bemöter den ökande rasismen i fikarummen.

Anna Hagwall tvingas lämna sina politiska uppdrag

SVERIGEDEMOKRATERNA. Att begränsa judisk mediemakt över Sverige ”står i direkt strid med partiets politik”, skriver Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

Israel vill förbjuda “stötande” inlägg på Facebook

UTRIKES. Den judiska förbrytarstaten Israel vill nu att allt som de anser vara ”stötande material” ska bli olagligt att sprida på Facebook. Detta meddelade landets justitieminister och ministern för inrikes säkerhet under onsdagen.

Sveriges Radio: Helt okej att ha vänsteråsikter men inte högeråsikter

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Egor Putilov skrev, innan han började jobba för Sveriges Radio, debattartiklar för bland annat Aftonbladet och Svenska Dagbladet som berörde asylkaoset och Migrationsverkets hantering av det. På grund av detta fick han sparken då det enligt hans chef är helt okej att ha vänsteråsikter men inte högeråsikter.

Polisen i Nederländerna slår till mot medborgare som uttryckt sig invandringskritiskt på nätet

FÖRTRYCK. Som ett svar på nederländares invandringsmotstånd ska polisen nu ha upprättat tio underrättelse-enheter som övervakar vad medborgare skriver på sociala medier. Övervakningen följs sedan upp med hembesök mot de invandringskritiker som anses ha gått för långt.

Tyskland stänger ner nationell internetportal

YTTRANDEFRIHET. Regimen i Tyskland har slagit till mot Altermedia Deutchland som anklagas för att vara ”högerextremistisk”, ”rasistisk” och ”nazistglorifierande”. Sidan har stängts ner och två personer har gripits.

Lärare kritiserade muslimska terrorister – åtalas för HMF

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Efter att en lärare i Värmland gått till attack mot muslimska terrorister på Facebook åtalas han nu för hets mot folkgrupp.

Nåde den som gör motstånd!

KRÖNIKA. Att stå upp för det traditionella, det sunda och det normala är ingen enkel affär. Detta fick ett amerikanskt familjebageri smärtfullt erfara efter att de vägrat baka en homotårta till ett lesbiskt par.

Dömdes för hets mot folkgrupp – blev av med sina vapen

ÅSIKTSDIKTATUR. Anders Leander från Svenskarnas Parti blir nu av med sina vapen efter att ha skrivit ett inlägg på sin blogg, ett inlägg som renderade i att han dömdes för hets mot folkgrupp.