CENSUREN. Utrensningar av konton försiggår just nu på sociala medier där ett stort antal konton med ”fel åsikter” stängs ned. Nu hindras även människor från att köpa officiella MAGA (”Make America Great Again”)-varor genom att Shopify tagit bort dessa butiker.

Censuren drabbar nu även MAGA-kepsarna. Foto: Youtube.

Röda kepsar med budskapet Make America Great Again och andra officiella Trumprelaterade varor går inte längre att köpa via Shopify.

Det multinationella e-handelsföretaget Shopify och betaltjänsten PayPal har efter ”stormningen” av Kapitolium stängt av Trumprelaterade konton, skriver CNET.

Tusentals Trumpanhängare protesterade på onsdagen mot det utbredda valfusket och en del av demonstranterna tog sig på något vis in i parlamentsbyggnaden Kapitolium – en av världens mest välbevakade byggnader.

Utrensningen av kontona på Shopify och PayPal följer efter censuren av Donald Trumps konton på sociala plattformar som Facebook, Twitter och Snapchat, där presidentens konton tagits bort permanent.

Beslutet att ta bort Trumprelaterade konton från Shopify motiveras av att man påstår att president Trump ”visat stöd för politiskt våld”.

— Shopify tolererar inte handlingar som uppmuntrar till våld. Baserat på de senaste händelserna har vi fastställt att president Donald J. Trumps handlingar bryter mot vår policy för acceptabel användning, som förbjuder marknadsföring eller stöd av organisationer, plattformar eller personer som hotar eller tolererar våld för att främja en sak, sade en talesman för företaget i ett uttalande.

PayPal menar att en grupp som samlade in pengar till Trumpsupportrar, Joy In Liberty, har överträtt deras regler. Joy in Liberty har hjälpt till med att samla in pengar för att hjälpa människor att ta sig till olika politiska möten och även demonstrationen i Washington DC.

— PayPal granskar noggrant konton för att säkerställa att våra tjänster används i linje med vår långvariga policy, uttalade företaget.

— Vi tillåter inte att PayPal-tjänster används för att främja hat, våld eller andra former av intolerans.


  • Publicerad:
    2021-01-11 14:30