CENSUREN. Utrensningarna på sociala medier fortsätter. I helgen togs den svenske nationalisten och träningsinspiratören Marcus ”The Golden One” Follins konton bort från både Facebook och Instagram.

Marcus Follin, The Golden One, har fått sina konton borttagna från Facebook och Instagram. Bild: Youtube.

Den svenske nationalisten och internetprofilen Marcus Follin, även känd som The Golden One, har nu även han drabbats av censuren från de åsiktskontrollerande techjättarna. På söndagen togs Follins konton på Instagram och Facebook bort och allt innehåll raderades.

Follin har öppet tagit ställning för europeiska folks rätt att existera och är en välkänd internetprofil som förespråkar träning och en hälsosam livsstil. Han har även tagit ställning mot den judiskdominerade porrindustrin och jämfört etablissemangets narrativ om de onda ”nazisterna” med 1600-talets häxjakter.

Både Facebook och Instagram ägs bland annat av den judiske IT-magnaten Mark Zuckerberg, som själv var med och grundade Facebook och är vd för företaget. 2012 köptes Instagram av Facebook för runt en miljard dollar.

Follin kommenterar själv det inträffade på sin blogg där han skriver att han haft sitt Instagramkonto sedan 2013 och att kontot som var dedikerat åt träning och hälsa även innehöll många familjebilder och minnen.

Follin har inte fått någon förklaring till att hans konton raderats mer än att de ska ha ”brutit mot riktlinjerna”, vilken är den stående bortförklaring som brukar ges när konton med oönskade åsikter tas bort.

The Golden One har än så länge sin Youtubekanal med 110 000 följare kvar.

Uppdatering:

Follin fick tillbaka sitt Instagram-konto men inte Facebook-sidan.


  • Publicerad:
    2021-01-11 10:10