Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

RN DIREKT#223: Metaverse SWISH: 0700749652

Robert Eklund gästar Radio Nordfront ikväll Sändningen börjar klockan 19.00.

Fräcka superkuppen: Svenskt parti försökte påverka svenskt val

Kan ha uppmanat sympatisörer att gilla och dela valreklam Då bannlyste Facebook flera konton för att stoppa påverkansförsöket och rädda demokratin.

Appen Facebook

Facebooks svarta lista över ”farliga entiteter” avslöjad

Adolf Hitler har sällskap av Henrik Palmgren Nationalsocialistisk Front står listad vid sidan om Proud Boys – och Vit Aggression.

Appen Facebook

Facebook ligger nere i hela världen

Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger nere Bekräftar via Twitter.

Judiska Facebook i pinsam PK-kampanj: “Judar har inte mer makt än andra grupper”

JUDISK MAKT. Facebook har precis dragit igång en märklig kampanj där man bland annat påstår att USA:s tidigaste presidenter älskade mångkultur och att judar inte alls är överrepresenterade i maktpositioner.

Facebook främsta handelsplatsen för pedofiler

BARNHANDEL. Medan Facebooks totala dominans över människohandeln på internet – och den av barn i synnerhet, inte tycks bekymra Google och Apple, straffade man i vintras uppstickaren Parler för ”kriminell aktivitet”.

Netflix jämför afrikan med invasiv växt som hotar den biologiska mångfalden

MÅNGFALD. I ett Facebookinlägg frågar sig Netflix ifall någon ser en likhet mellan en afrikan och den främmande och invasiva lupinblomman, som Naturvårdsverket uppmanar svenskar att bekämpa för att rädda den biologiska mångfalden.

Facebookboss: Trump portad på Facebook minst fram till 2023

UTRIKES. USA:s tidigare president kommer åtminstone vara portad från Facebook fram till år 2023.

Florida lagstiftar mot censur – men friskriver judisk-ägt företag

JUDISK MAKT. En ny lag i Florida förbjuder permanent svartlistning av politiker från sociala medier – för alla företag ”utom de som äger och driver en nöjespark”. Facebook tillråds nu att öppna ”Zuckerland”.

Facebook censurerar nyhet om BLM-grundares inköp av lyxvillor

CENSUR. Facebook blockerar användarna från att dela en New York Post-artikel som handlar om den marxistiska BLM-grundaren Patrisse Khan-Cullors inköp av lyxhus till en kostnad av flera miljoner dollar. Den judiskgrundade nätjätten hävdar att blockeringen beror på att innehållet ”bryter mot communityreglerna”.

Journalister stämmer Facebook: “För mycket hat och desinformation”

INTERNATIONELLT. Den franska avdelningen av Reportrar utan gränser tycker att Facebook fortfarande har för mycket yttrandefrihet. Därför stämmer man nu IT-jätten.

Polen hotar IT-jättar med miljardböter för internetcensur

POLEN. Att censurera ett inlägg på exempelvis Facebook kommer att bötfällas med 10 miljoner dollar i Polen. Detta enligt ett nytt polskt regeringsbeslut som innebär att det kommer kosta mycket för sociala medier-jättar att censurera polacker.

Utrikesministern vill ha möte med IT-jättarna om “demokrati på internet”

CENSUR. Utrikesminister Ann Linde och ett antal andra ministrar vill ha ett möte med IT-jättarna om vad man kallar ”demokrati på internet”. Regeringen ska sedermera påverka IT-jättarna i hur de ska censurera oliktänkande.

Globalister stärker sitt grepp om sociala medier

GLOBALISM. NATO får Twitter att radera konton där kritik mot ”försvarsalliansen” framförts. Pakterna mellan sociala mediejättar och globala säkerhets- och underrättelseorganisationer stärks och ökar i antal. Följden blir att det fria ordet stryps.

Australiens premiärminister rasar mot Facebook efter nyhetsblockering

UTRIKES. Australiens premiärminister rasar mot Facebook som beslutat att blockera nyheter för användare i landet.

Sveriges Radio angriper grupp som inte vill ha samma coronastrategi som regeringen

.CORONAREPRESSIONEN. Journalister på Sveriges Radio har infiltrerat en dold Facebookgrupp som framför kritik mot den förda coronastrategin i Sverige. Gruppens kritik avfärdas som otillbörlig påverkanskampanj.

Google hotar att blockera australiensare efter lagförslag från dess regering

IT-JÄTTARNA. Australiens regering föreslår en ny lag, där IT-jättar som Google och Facebook ska tvingas betala australienska medier för att få ha deras innehåll på deras plattformar. Google hotar nu med att blockera hela Australien från dess tjänster.

Telegram överstiger 500 miljoner användare

TELEGRAM. 25 miljoner nya användare får Telegram medan Twitter och Facebook förlorar miljarder i marknadsvärde.

The Golden One censurerad från Facebook och Instagram

CENSUREN. Utrensningarna på sociala medier fortsätter. I helgen togs den svenske nationalisten och träningsinspiratören Marcus ”The Golden One” Follins konton bort från både Facebook och Instagram.

Trump blockerad på Facebook fram tills Biden tillträder

UTRIKES. Donald Trump har blivit blockerad på Facebook efter intrånget i kongressen.

Google stäms igen – nu för dolt samarbete med Facebook

USA. I en ny stämningsansökan anklagas Google för att ha givit Facebook företräde i Googles annonsaktioner mot att Google underlåtit att ta andelar av Facebook på annonsmarknaden.

Joakim Lamotte stängdes av från Facebook efter att ha kritiserat Annie Lööf

CENSUR. Medborgarjournalisten Joakim Lamotte stängdes av från Facebook efter att ha kritiserat Annie Lööf (C). Nu kräver han att regeringen agerar mot nätjättarna som inskränker yttrandefriheten.

Facebook och Twitter riktade censurkampanj mot New York Post – Twitter backar

CENSUR. Under de senaste dagarna har Facebook och Twitter blockerat länkar till nyhetsartiklar om Hunter Biden publicerade i tidningen New York Post.

Facebook förbjuder ifrågasättande av “förintelsen”

CENSUR. Facebook förbjuder nu alla inlägg som ifrågasätter ”förintelsen”. Detta efter en ökande ”antisemitism”.

Man i Portland anlade sju bränder på ett dygn

PYROMANI. När en man hade frigivits efter att ha delgivits misstanke om anläggande av en brand, dröjde det mindre än tolv timmar innan han greps misstänkt för att ha anlagt sex till.

Kommentarsfältet blir friare

NORDFRONT. Martin Saxlind berättar om förändringar i Nordfronts kommentarsfält med anledning av att VK inte längre kan klassas som en yttrandefrihetsvänlig plattform.

Facebook censurerar inlägg som stöder skytten Kyle Rittenhouse

CENSUR. Facebook rensar nu bort inlägg som är till fördel för den unge skytten Kyle Rittenhouse, som av många ses som en hjälte. På onsdagen hotades en användare med avstängning sedan han publicerat en film som visar hur Rittenhouse erbjöd hjälp åt en sårad demonstrant.

Instagram censurerar #FreeKyleRittenhouse – tillåter #KyleRittenhouseIsAMurderer

CENSUR. Instagram censurerar hashtags i stöd för den vita amerikanen Kyle Rittenhouse, som sköt tre antifascister i självförsvar. Samtidigt tillåts inlägg som hånar Rittenhouse och pekar ut honom som en mördare.

Facebook slår till mot Antifa – censurerar tusentals

YTTRANDEFRIHET. I ett försök att få bort material som uppmanar till kravaller har Facebook raderat tusentals grupper, sidor och hashtags. I ett uttalande skriver Facebook att många av dessa har kopplingar till Antifa.

Amazon lagrar biometrisk data från amerikanska medborgare i Eskilstuna – är Sverige kärnan i Djupa staten?

DEN DJUPA STATEN. I en ny film berättar Mathias Andersson om Amazons datalagringshall utanför Eskilstuna. Även andra IT-jättar som Google och Facebook har med hjälp av etableringsstöd och skattebefrielse fått hjälp från både regeringen och en välvillig opposition att etablera sig i Sverige – vilket ger upphov till vissa frågor.

IT-bossar hårt pressade under utfrågning i amerikanska kongressen

YTTRANDEFRIHET. Under veckans utfrågningar i amerikanska kongressen pressades Google, Facebook, Apple och Amazon hårt angående deras censuråtgärder mot oliktänkande.

Israeliskt cyberföretag stäms av Facebook – hackade privatpersoners mobiler

IT-SÄKERHET. Det israeliska cyberföretaget NSO som tagit fram spionprogrammet Pegasus stäms nu av Facebook. Detta efter att intrång gjorts i mer än tusen konton på den populära appen Whatsapp som ägs av Facebook.

Facebook tar patent på teknik som kan starta mikrofonen i din mobiltelefon

ÖVERVAKNINGSSAMHÄLLET. Facebook har tagit patent på en teknik som kan aktivera användarnas mikrofoner i mobiltelefoner. Genom att gömma ohörbara ljudfiler i reklamfilmer kan Facebook aktivera mikrofonen i din mobiltelefon.

Ännu mer censur och repression i kölvattnet av BLM

ÅSIKTSFÖRTRYCK. Sociala medier och banker har återigen gått till attack med en koordinerad nedstängningskampanj.

Afrikanska musiker censurerades när Facebook skulle tysta kritik mot BLM

CENSUR. Facebook har stängt av stora mängder användare av politiska skäl och av misstag även censurerat afrikanska musiker.

Stor utrensning på Facebook – BLM-kritiker och systemkritiker togs bort

CENSUR. Facebook genomförde på tisdagen en större utrensning av användare som uttryckt systemkritiska åsikter. Bland dem fanns ett antal som kritiserat den antivita organisationen Black Lives Matter, BLM.

Facebook skärper censuren – ”desinformation” om covid-19 byts mot ”korrekt information”

CENSUR. Facebook stramar nu åt reglerna för vad användarna får skriva om covid-19 och expanderar sin ”faktakontroll”. Syftet är att ”desinformation” ska bytas ut mot ”korrekt information”.

Filmade hånskrattande den omtalade Facebookvåldtäkten – nu dömd för mord på “fel” person

RÄTTSFALL. Den rasfrämling som filmade den omtalade Facebookvåldtäkten 2017 har nu dömts till 14 års fängelse för mord.

Juden George Soros kräver juden Mark Zuckerbergs avgång

INTERNATIONELLT. Den judiska finansmannen George Soros tycker inte att hans stamfrände, Facebookbossen Mark Zuckerberg, gör nog för att censurera oliktänkande på Facebook. Soros kräver därför Zuckerbergs omedelbara avgång.

267 miljoner drabbade i ny Facebookläcka

IT. En ny Facebookläcka har upptäckts, vilken drabbat 267 miljoner användare från USA framförallt.