JUDISK MAKT. Facebook har precis dragit igång en märklig kampanj där man bland annat påstår att USA:s tidigaste presidenter älskade mångkultur och att judar inte alls är överrepresenterade i maktpositioner.

Exempel på meddelande, i detta fall till nationalisten Björn Björkqvist.

Facebook har i dagarna dragit igång en minst sagt märklig kampanj mot så kallad ”extremism” och för politisk korrekthet, detta genom att användare som av plattformen identifierats som dissidenter har fått upp ett meddelande enligt nedan:

[Namn], du kan ha utsatts för skadligt och extremistiskt innehåll nyligen

Våldsamma grupper försöker manipulera din ilska och besvikelse. Du kan vidta åtgärder nu för att skydda dig själv och andra.

Användaren kan sedan klicka sig vidare för att läsa mer om denna ”våldsbejakande extremism”. Bland annat pekar Facebook på att grupper som inte använder sig av våld oftare får igenom sina krav, att ”våld är olagligt” samt en påstått sann historia om en ”vit supremacist” vid namn ”Frankie” som lämnat en grupp efter att de ska ha använt sig av våld mot barn.

”Judar har inte mer makt än andra grupper”

De ovan nämnda ställningstagandena mot våld följs av ett antal påståenden om ”mångfald” och judisk makt, det ena mer bisarrt än det andra. Nordfront har hela listan och har översatt den nedan:

”Minoriteter förstör landet”

Vissa våldsamma extremistgrupper påstår felaktigt att USA för att lyckas behöver vara kulturellt homogent. Det finns emellertid underbara fördelar med mångfald, och minoritetsgrupper som migranter har bidragit med mycket till det amerikanska samhället.

För landets grundare, som Thomas Jefferson och George Washington var det en källa för stolthet och patriotism att folk från andra länder ville emigrera till USA. Till exempel skrev Washington att ”jag har alltid hoppats att det här landet kan bli en säker tillflyktsort för den förföljda delen av mänskligheten, oavsett härkomst”.

Hatgrupper förenklar problem genom att skylla dem på en grupp människor. Vissa grupper skyller på invandrare, medan andra skyller på judar, svarta eller någon annan grupp.

Visste du att invandring kopplas till minskningar av våldsamma brott under de senaste femtio åren?

Konspirationsteorier om judar skapades av den ryska säkerhetstjänsten under det tidiga 1900-talet. De användes sedan av Tyskland och Iran för att rättfärdiga våld mot judar.

Visste du att judar utgör 0,2 procent av jordens befolkning och inte alls utövar med makt eller kontroll än någon annan grupp?

Detta lanserar alltså Facebook som om det vore fakta, trots att många invandrargrupper som kommit till USA på senare tid är överrepresenterade inom brottslighet.

Nordfront har också tidigare konstaterat att judar tagit en mycket stor plats i den nya amerikanska regeringen, mycket mer än vad som är befogat utifrån deras andel av befolkningen. Även det omfattande judiska inflytandet inom exempelvis amerikansk utrikes- och krigspolitik är välkänt och ingenting seriösa bedömare förnekar.

Vilken grad av sanning som ligger i övriga påståenden är oklart.


  • Publicerad:
    2021-07-02 20:24