SOCIALA MEDIER Mark Zuckerberg och Instagram planerar att utmana Twitter genom att lansera en ny app. Appen förväntas kunna kopplas samman med användarnas befintliga Instagram-konton och kan komma att lanseras redan i slutet av jun

Mark Zuckerberg och Instagram lanserar en ny app som kopierar konceptet från Twitter.

Enligt Lia Haberman, professor i sociala medier och influencermarknadsföring vid UCLA, planerar Meta’s (META) – Get Free Report foto- och videobaserade sociala medieapp att lansera en separat textbaserad app som liknar konceptet med Twitter.

Flera medier, inklusive Reuters, har också bekräftat nyheten.

Namnet på appen är fortfarande okänt, men enligt Habermans rapport är det interna kodnamnet för appen ”P92”, ”Project 92” eller ”Barcelona”.

Appen ska göra det möjligt för skapare att ha ”konversationer” med sin publik och kollegor genom en maximalt 500 tecken lång text tillsammans med länkar, foton och videor som kan bifogas. Användare ska också kunna engagera sig i inlägg genom svar, gilla-markeringar och delningar.

Skapare kan koppla sina Instagram-konton till den nya appen och ta med sig sina följare samt sin biografi, användarnamn och verifiering.

Appen kan lanseras redan i slutet av juni.

Den nya satsningen från Meta’s Instagram visar på företagets kontinuerliga strävan att utöka sitt monopol över de sociala medierna. Instagram har redan investerat betydande resurser under de senaste åren för att utmana TikTok genom att fokusera på korta videoklipp, kallade Instagram Reels.