Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.
Appen Facebook

Facebook ligger nere i hela världen

Facebook, Instagram, WhatsApp och Messenger nere Bekräftar via Twitter.

Walmart till nya mörkhyade kunder: “Välkommen n****r!”

RASISM. På den stora dagligvarukedjan Walmart förklarar man sig genom sin talesman vara ”chockade och förfärade” över att någon skickat ”rasistiska meddelanden” från företagets Twitterkonto.

Ryssland kan snart blockera Twitter – har inte raderat olagligt innehåll

UTRIKES. Snart kan Ryssland komma att blockera Twitter. Bakgrunden är att Twitter inte raderat olagligt innehåll, exempelvis barnporr.

Polen hotar IT-jättar med miljardböter för internetcensur

POLEN. Att censurera ett inlägg på exempelvis Facebook kommer att bötfällas med 10 miljoner dollar i Polen. Detta enligt ett nytt polskt regeringsbeslut som innebär att det kommer kosta mycket för sociala medier-jättar att censurera polacker.

Utrikesministern vill ha möte med IT-jättarna om “demokrati på internet”

CENSUR. Utrikesminister Ann Linde och ett antal andra ministrar vill ha ett möte med IT-jättarna om vad man kallar "demokrati på internet". Regeringen ska sedermera påverka IT-jättarna i hur de ska censurera oliktänkande.

Twitter raderar alternativmedian Project Veritas konto

CENSUR. Nyhetskollektivet Project Veritas ägnar sig mycket åt grävande journalistik och har tidigare avslöjat Antifa, korrupta politiker och sociala medier. Nu censureras de från Twitter.

FN-chefen: ”För sociala mediejättar krävs nya regler – som ger dem mer makt”

GLOBALISM. FN:s generalsekreterare efterlyser nya lagar som sociala mediejättar måste följa - sådana lagar som tillåter att man stänger ner en president utan att någon kan klaga.

Twitter raderade Donald Trump – vägrade radera barnporr

UTRIKES. Techjätten Twitter, som raderade USA:s dåvarande president Donald Trumps konto, stäms nu efter att man vägrat radera barnpornografiskt material.

ADL kräver att FBI stänger ner Gab

JUDISK LOBBY. Judiska ADL oroar sig för Gabs tillväxt på konkurrenten Twitters bekostnad. Man beskyller plattformen för delaktighet i stormningen av Kapitolium och kräver att FBI stänger ner den.

Internt tal av Twitters vd läckt: “Vi kommer att strypa den politiska debatten!”

CENSUR. I en läckt videoinspelning av ett tal som hålls av Twitters vd beskrivs en framtid på plattformen med omfattande censur. Avstängningen av Trump förklaras vara ”bara början”.

Twitter hånas på den egna plattformen efter Uganda-nedstängningen

CENSUR. Twitter hånas på den egna plattformen efter att man angripit nedstängning i Uganda.

Sociala medier nedstängda i Uganda – Twitter skriker ut i smärta samtidigt som de själva slår på användare

TWITTER. Uganda stänger ned sociala medier efter det att Facebook, Twitter och Instagram stängt av flera användare. Twitter fördömer beteendet samtidigt som de själva stänger av människor med annorlunda åsikter.

Telegram överstiger 500 miljoner användare

TELEGRAM. 25 miljoner nya användare får Telegram medan Twitter och Facebook förlorar miljarder i marknadsvärde.

Gab växer stort efter Trumps avstängning från Twitter

CENSUR. VD:n för Gab – den konservativa medieplattformen som lanserats som ett alternativ till Twitter – uppger att plattformen nu växer med 10 000 nya användare i timmen.

Twitter stänger permanent ner Donald Trumps twitterkonto

USA. Twitter meddelar att de har stängt ned Donald Trumps twitterkonto. Twitter har även stängt ned Michael Flynn och Sydney Powell under fredagen.

Nordfront har återuppstått på Twitter

NORDFRONT. Efter att ha blivit censurerade i samband med valrörelsen 2018 gör Nordfront-redaktionen nu ett nytt försök med att delta i den fria politiska debatten på Twitter.

Demokrat som kommenterar debatt gör bort sig – feltolkar vanligt slangord

PRESIDENTVALSDEBATTEN. En recensent av debatten mellan Trump och Biden i veckan har utnämnts till ”Årets fårskalle” efter att hätskt ha farit ut mot Trump - baserat på sin egen missuppfattning av ett allmänt känt slangord.

Facebook och Twitter riktade censurkampanj mot New York Post – Twitter backar

CENSUR. Under de senaste dagarna har Facebook och Twitter blockerat länkar till nyhetsartiklar om Hunter Biden publicerade i tidningen New York Post.

Twitter i blåsväder inför amerikanska senaten – och plattformen låg nere i över en timme

UTRIKES. Twitter kallas till förhör i senaten för att ha stängt av journalistiska avslöjanden om president Joe Bidens son. På torsdagskvällen drabbades plattformen också av en timmes lång funktionsstörning.

Ironisk skribent tar pulsen på “hatbrotten” i Storbritannien

KULTURREVOLUTIONEN. Ny statistik visar att allt fler "hatbrott" begås. RT:s krönikör kommenterar att ”de självrättfärdigande hjältarna i sitt fina woke-universum” inte kan ändra människans biologi.

“Tommie Lindh” trendar på Twitter

TWITTER. Under fredagen väcktes åtal mot afrikanen som misstänks för mordet på Tommie Lindh. Under fredagskvällen trendar "Tommie Lindh" återigen på Twitter.

Videomontage av presidentkandidaten Joe Bidens smekande av småflickor censureras av Twitter

USA. En Twitteranvändare blev ombedd av Twitter att radera ett videomontage där Joe Biden smeker småflickor öppet under pressträffar. Flera av flickorna visar med sitt kroppsspråk att de finner smekningarna obehagliga.  

Twitterpoliser: Gängen i förorten är inget mot “kavajfyllon”

DEBATT. Efter att polis i Göteborg omringats av gängkriminella och hotats till livet har en debatt om polisers hotfulla arbetssituation i mångkulturen blossat upp. Men enligt Twitterpolisen "Dunkelblå" finns det ett värre hot än förortens gäng, nämligen "kavajfyllon".

Twitter stämplar RT och Sputnik som statsanknuten media – men inte BBC eller NPR

UTRIKES. Twitter har nu börjat stämpla RT och Sputnik som statsanknuten media. Statsanknuten media i västvärlden verkar dock inte beröras av den nya etiketten.

Tre personer åtalas efter att ha hackat kändisars twitterkonton

UTRIKES. Tre personer åtalas efter att ha hackat flera kändisars twitterkonton. Tillsammans lyckades de samla in över hundra tusen dollar i Bitcoin på en dag.

Rappare portas från Twitter på livstid – efter “antisemitiska kommentarer”

JUDISK MAKT. Twitter åberopar ”antisemitism” när man raderar den svarte rappartisten Wileys konto permanent. Hans böner om ursäkt för att ”ha generaliserat” visar sig vara till ingen nytta.

Stefan Molyneux nu även avstängd från Twitter

INTERNETCENSUR. Utrensningen kommer att accelerera, tror flera konservativa populister.

“Antifa-konto” var infiltratörer – Twitter har stängt ner kontot

UTRIKES. Twitterkontot "OC Antifa" gick under söndagen ut med att kontot egentligen var styrt av nationella, som infiltrerat de vänsterextrema kretsarna sedan 2017. Vänsterextremister får panik och Twitter har stängt ner kontot.

Donald Trump hotar att stänga ner sociala medier efter Twitters “faktagranskning”

UTRIKES. USA:s president Donald Trump hotar att stänga ner sociala medier efter att två av hans inlägg på Twitter markerats som "ogrundade påståenden".

Kändisar och riksdagsmän uppmärksammar Tommie Lindh

TOMMIE LINDH. Mordet på den unge nationalisten Tommie Lindh har börjat bli allt mer känt via sociala medier.

Gräsrotskampanj lyckas få Tommie Lindh att trenda på Twitter

INTERNETAKTIVISM. Genom att skriva "hans namn är Tommie Lindh" har en gräsrotsrörelse lyckats få den mördade unge nationalisten att trenda på Twitter.

Ingrid Carlqvists historierevisionistiska Twitterskryt möts av mem-tsunami

TWITTER. Den islamkritiska journalisten Ingrid Carlqvist hävdade felaktigt att hon var en av de första som talade ut om hat mot svenskar. Nu möts hon av en tsunamivåg av memer.

Polisen i kritikstorm – står helt handfallna när Lamotte attackeras av invandrargäng

INRIKES. Polismakten får stå emot massiv kritik på Twitter efter att ha låtit ett invandrargäng misshandla och stjäla från medborgarjournalisten Joakim Lamotte.

Twitter tillåter bilder av nakna barn och pedofildiskussioner

PEDOFILI. Twitter har i tysthet ändrat sina villkor och upplåter numera plattformen för pedofiler – dessa tillåts knyta kontakter och diskutera sin sexuella attraktion till barn, alltmedan politiska dissidenters konton obönhörligen stängs ner.

Twitterstorm mot Morgan Johansson efter uttalande om att “Sverige är fantastiskt”

FOLKFÖRRÄDERI. "Sverige är fantastisk!", hävdar justitieminister Morgan Johansson på Twitter. Men hans följare håller inte med och ger honom svar på tal.

Annika Strandhäll (S) beskylls för att driva trollkonto på Twitter

INRIKES. Något gick snett när socialförsäkringsministern Annika Strandhäll (S) ägnade sig åt att twittra under fredagskvällen. Ministern började besvara sina egna inlägg och nu anklagas hon återigen för att driva ett trollkonto.

Somalisk kongresskvinna: “Trump har en vit nationalists agenda”

USA. Trump ansåg att ett antal rasfrämmande demokrater borde "åka tillbaka till sina länder och fixa dem". Nu slår demokraterna tillbaka genom att säga att Trump har "en vit nationalists agenda".

Trump uppmanade demokrater att “åka hem” – anklagas nu för rasism

USA. Efter att ha bett rasfrämmande politiska motståndare att "åka tillbaka dit ni kom ifrån och fixa era egna länder" anklagas Donald Trump för "rasism" av Demokraterna.

Twitterpolis totalsågad – attackerades efter att ha hyllat åsiktsförföljelse

FOLKSTORM. En känd Twitterpolis tycker det är bra att gamla personer döms för att ha yttrat sina åsikter.

Twitter skapar “Trump-regel” och inför varningsetikett för politiker

YTTRANDEFRIHET. Twitter ändrar sina regler och inför en funktion som varnar när politiker och andra makthavare bryter mot plattformens regler. Den nya regeln har fått smeknamnet "Trump rule".