KVINNLIGT ”Mejla mig på smalldickenergy@getalife.com”. Så blev Greta Thunbergs svar när kickboxaren Andrew Tate försökte provocera henne med sina många fordon med förbränningsmotorer.

Den kontroversielle och halvafrikanske före detta kickboxaren Andrew Tate gav sig på att provocera den så kallade miljöaktivisten Greta Thunberg på Twitter. I ett inlägg där Tate taggade Greta skryter han om sina 33 bilar och hur stora förbränningsmotorer de har.

I inlägget bad han också om Gretas e-postadress för att sända över en ”komplett lista på min samling av bilar och deras respektive enorma utsläpp”. Men Greta gav svar på tal och bad Tate mejla henne på ”smalldickenergy@getalife.com”. Gretas svar har i skrivande stund 2,6 miljoner gilla-markeringar mot Tates 187 000 gilla-markeringar.

På Twitter tycks den allmänna uppfattningen vara att Greta gick segrande ur den verbala duellen genom att ge sig på den kontroversielle kickboxarens manlighet och sexualitet. Andra undrar hur reaktionerna hade blivit om en man använt sig av samma taktik mot en kvinna.

Andrew Tate har tidigare blivit avstängd på TikTok, Facebook och Instagram på grund av ”kvinnofientliga kommentarer”.