UTRIKES. En politiskt korrekt staty av Greta Thunberg har avtäcktes på ett universitet i Storbritannien. Universitetet tyckte det var en fin symbol för ”den ekologiska nödsituationen” medan studenterna menade att det hela var ett skrytprojekt.

En staty av Greta Thunberg har till en kostnad av 24 000 brittiska pund – drygt 300 000 kronor – rests utanför universitetet Winchester i Storbritannien. Statyn har väckt ilska hos studenter som menar att det är ett ”skrytprojekt” och att pengarna kunde använts bättre, skriver BBC.

Statyn, som avtäcktes under tisdagen, ska vara världens första staty i naturlig storlek på den svenska klimatalarmisten.

Megan Ball, ordförande för studentkåren, bedyrade att Thunberg är en ”fantastisk förebild för alla, som någon som talar högt och stolt om viktiga globala frågor” men sa att man inte hade råd med skulpturen. Hon menade att pengarna under ett covid-år hade kunnat användas bättre än till en staty.

I ett mejl till studenterna hoppades universitetet att statyn skulle bli en symbol för deras ”åtagande att bekämpa klimatet och den ekologiska nödsituationen”.

Universitetet tyckte även det var viktigt att statyn fanns på plats i god tid före FN:s klimatkonferens 2021 som är planerad att hållas i Glasgow i Skottland under november 2021.


  • Publicerad:
    2021-03-31 17:55