Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Staty av Greta Thunberg väcker ilska

UTRIKES. En politiskt korrekt staty av Greta Thunberg har avtäcktes på ett universitet i Storbritannien. Universitetet tyckte det var en fin symbol för ”den ekologiska nödsituationen” medan studenterna menade att det hela var ett skrytprojekt.

Ny brittisk lag ska skydda statyer och monument från antivit ikonoklasm

STORBRITANNIEN. Det brittiska parlamentet har röstat igenom en ny lag som ska skydda statyer och monument från ”högljudda mobbar”.

USA: Demontering av statyer beordrad från högsta politiska nivå

KULTURREVOLUTIONEN. Statyer över framstående sydstatare har tagits bort från Kapitolium i Washington DC. Underhusets talman gav order om verkställande av ett beslut som inte vunnit laga kraft.

Ful BLM-staty har ersatt Colston-statyn i Bristol

KULTURREVOLUTIONEN. Kritik mot nya BLM-statyn som gör svart makt-gest: ”Speglar inte mångfalden”.

Staden Newton Falls blir fristad för historiska statyer

KULTURREVOLUTIONEN. Flera stater i USA och i Europa river av rasistiska skäl statyer föreställande vita historiska personer, men en stad i Ohio, USA blir officiell fristad för fallna amerikanska statyer.

Polisen i Kanada utreder hatbrott – Pierre Trudeaus staty målad med Blackface

”HATBROTT”. Att attackera statyn av Justin Trudeaus far kan vara ett rasistiskt hatbrott. Medan statyer faller i hela västvärlden, värnar myndigheterna i Kanada om den skändade statyn föreställande Pierre Trudeau.

Namninsamling: Riv statyn över Carl von Linné!

INRIKES. En namninsamling anklagar vetenskapsmannen Carl von Linné för rasism och kräver bortförandet av hans staty. En aktivist förklarar att hon ser Linné som ”rasbiologins fader”.  Kritiker talar om ”en pågående krigföring mot den vita civilisationen”.

Oönskad Zlatanstaty kostar Malmöborna dyra pengar

INRIKES. Malmöborna betalar dyrt för bevakning av den oönskade Zlatanstatyn. En namninsamling pågår nu för att få bort den.

BNP vill ta bort Mandela-staty i London

STORBRITANNIEN. British National Party (BNP) vill avlägsna statyn av terroristen Nelson Mandela som står placerad i parken utanför parlamentet i London.