STORBRITANNIEN. British National Party (BNP) vill avlägsna statyn av terroristen Nelson Mandela som står placerad i parken utanför parlamentet i London.

David Furness, som är talesman för det brittiska partiet British National Party (BNP) säger att man vill inom partiet vill avlägsna bronsstatyn av Sydafrikas förre president Nelson Mandela och flytta den till den sydafrikanska ambassaden. Detta med motiveringen:

Statyn av Nelson Mandela bör avlägsnas eftersom anti-apartheidsledaren inte var brittisk, gjorde ingenting för Storbritannien, och han var en våldsam terrorist.

Mandela-statyn tillverkades 2007 på order av borgmästaren i London, Ken Livingstone. I en kommentar till RT sade Livingstone:

Mandela är en av de största personerna från det tjugonde århundradet som kämpade mot de värsta formerna av rasism. Han hade fullständigt rätt att kämpa för friheten för förslavade svarta sydafrikaner. Alla borde vara fria att kämpa för sin egen frihet.

Efter hysterin att avlägsna sydstatsmonument finns det nu liknande samtal i Storbritannien om att avlägsna statyn av Lord Nelson, som står på Trafalgar Square, detta efter att godhetsknarkare bedömt honom som en symbol för vit överhöghet.

Källa:
Nelson Mandela statue in Parliament Square should be removed, says far-right BNP


  • Publicerad:
    2017-08-27 11:45