SYDAFRIKA. Människor som uttrycker sig politiskt inkorrekt i Sydafrika ska nu straffas hårdare av den antivita ANC-regimen som också vill kriminalisera historieforskning om förintelsen.

Jacob-Zuma-during-a-media-001

”Vi ska kasta rasisterna i fängelse”, är den sydafrikanska regimens budskap efter att flera vita sydafrikaner blivit kritiserade för att ha uttryckt sig politiskt inkorrekt förra veckan.

Ekonomen Chris Hart skrev på Twitter att ”25 år efter att Apartheid avskaffades, blir offren alltfler, parallellt med ökade känslor av ’berättigande’ [entitlement] och hat mot minoriteter”. Harts påpekande att den svarta majoriteten blir alltmer hatisk mot den vita minoriteten, vilket bör vara en rimlig iakttagelse då oberoende bedömare menar att vita i Sydafrika hotas av folkmord, ledde till att han blev avstängd från Standard Bank som han arbetade på.

Penny Sparrow, en pensionerad fastighetsmäklare, ska även ha jämfört svarta med apor, vilket ledde till en brottsutredning samt att både hon och hennes dotter fick fly sina hem efter att de mottagit allvarliga dödshot. Gareth Cliff, som sitter i den sydafrikanska Idol-juryn, fick sparken efter att han med anledning av debatten om att kriminalisera ”rasism” på sociala medier skrev att ”folk förstår verkligen inte det här med yttrandefrihet”.

Ett vitt nyhetsankare som hånade den svarta utbildningsministerns engelska uttal är ett annat exempel på den hemska ”rasismen” som drabbade Sydafrika förra veckan.

De vita som gav upphov till ”rasistskandalerna” förra veckan uttryckte sig alltså väldigt milt, vilket kan jämföras med negern Velaphi Khumalo som skrev följande på Facebook:

I want to clean this country of all white people. We must act as Hitler did to the Jews.

Khumalo jobbade på ett offentlig sport- och kulturdepartement och fick sparken efter sitt utspel på Facebook.

I ett tal nämnde president Jacob Zuma inte de ovanstående incidenterna men Sydafrikansk media anser att det är uppenbart att tanken är att det är sådant som kommer att bli olagligt när ANC skriver om landets lagar.

Idag har Sydafrika en lag som heter crimen injuria som förbjuder ”olagliga, medvetna och seriösa handlingar som skadar en annans värdighet”. Lagen är luddig men används bland annat för att döma personer som uttrycker sig rasistiskt. Påföljden för brott mot crimen injuria är dock lindrigare än påföljderna som den sydafrikanska regimen vill se i sitt nya lagförslag.

Budskapet från Zuma och andra ledande ANC-representanter är att rasistiska uttalanden måste ses som grövre brott och kunna leda till fängelse. ANC har sedan tidigare planerat att lägga till ”hate speech” och ”rasistiskt beteende” till lagen om hatbrott. Partiet har också gått ut med att de ser över möjligheten att göra historierevisionism gällande ”Förintelsen” olagligt.

Källa:
Jail the racist

Mer om kampen i södra Afrika:
Mandela – politisk fånge eller terrorist?
Nelson Mandela utbildades av israelisk underrättelsetjänst
Winnie Mandela – kidnappare, bedragare och rasist
African National Congress grundas
Terre’Blanche: Ett liv i kamp mot fienden
Rhodesia


  • Publicerad:
    2016-01-13 20:05