SYDAFRIKA. I ett filmklipp på Youtube som har setts av över två miljoner människor jagar en vit kvinna iväg tre svarta rånare från sitt hem. Händelsen utspelade sig i Sydafrika.

I tisdags natt vaknade den 39-åriga kvinnan Driekie Croucamp av att tre svarta rånare hade tagit sig in i sitt och hennes pojkväns hus utanför Port Elizabeth i Sydafrika. Croucamp, som var beväpnad med en revolver, avlossade ett skott varpå rånarna blev rädda och började fly ut ur huset. Det första skottet följdes av ytterligare ett skott under tiden som rånarna hoppade ut ur ett fönster samtidigt som kvinnan rusade fram med revolvern mot dem.

Rånarna var beväpnade med kniv samt elkabel som man misstänker att de planerat att binda fast paret med. När Croucamp avlossade skotten mot rånarna vaknade hennes 42-årige pojkvän Craven Coetzee som snabbt sprang ner från ovanvåningen även han beväpnad med en revolver som han verkar ha sovit med i sängen.

I kommentarsfältet till Youtube-klippet frågar sig många varför Coetzee sov med revolvern i sängen varpå en sydafrikan svarar att ”svarta rånar, våldtar och mördar vita i Sydafrika” och att det är ”upp till normala vanliga medborgare att skydda sig själva”.

Situationen för vita i Sydafrika är mycket svår då flera vita jordbrukare under de senaste åren mördats av svarta förövare, ibland på de mest bestialiska vis.

Enligt än så länge obekräftade uppgifter från människorättsorganisationen Genocide Watch har runt 70 000 vita sydafrikaner mördats sedan apartheid avskaffades i landet år 1994. 95 procent av dessa ska ha mördats av svarta sydafrikaner i en medveten strategi från den sydafrikanska regeringens sida att utrota de vita sydafrikanerna.

Källa:
Här jagar kvinna iväg tre rånare från sitt hem


  • Publicerad:
    2015-05-17 14:50