Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ökad kriminalitet i Sydafrika – 49 mord per dag

Av Redaktionen, 2015-09-29
redaktionen@nordfront.se

AFRIKA. Efter att apartheid-lagarna avskaffades och de vita sydafrikanerna fick lämna över landets styre till negrerna har våldet ökat explosionsartat. Det mördas just nu 49 personer per dag i landet och rån, bilkapningar, inbrott och våldtäkt är vardagsmat.

Sydafrika uppges ha stämplats som ett av världens mest kriminellt belastade länder. Under tisdagen avslöjade färsk statistik att antalet mord per dag har ökat med hela fem procent och landar nu på 49 mördade personer dagligen. Totalt ökade antalet mord mellan april förra året till mars i år med 782 dödsfall. Totalt mördades 17 805 människor inom tidsperioden.

Det är en siffra som jag förväntar mig av ett land i krig, menar Dianne Kohler-Barnard från oppositionspartiet Demokratiska alliansen.

Våldsbrott som rån, bilkapningar och inbrott uppges också ha ökat och samtidigt slår den sydafrikanska polisen ifrån sig och menar att det inte är bristande polisarbete utan sociala orättvisor som ligger bakom trenden.

Vita farmare är en särskilt utsatt grupp i Sydafrika och många vita sydafrikaner tvingas sova med skjutvapen jämte sängen för att kunna freda sig mot svarta rånarligor som mördar i rasistiskt syfte. Att vara farmare i Sydafrika är, sett till mordfrekvens, farligare än att vara polis.

Källa:
49 mord per dag i Sydafrika


  • Publicerad:
    2015-09-29 20:45