Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aftonbladet gör reportage om folkmordet på de vita farmarna i Sydafrika

Av Redaktionen, 2014-05-09
redaktionen@nordfront.se

SYDAFRIKA. Nu har till och med Aftonbladet tvingats uppmärksamma folkmordet på vita farmare i Sydafrika.

Nationella har länge varnat för folkmordet på vita i Sydafrika.

I onsdags var det val i Sydafrika och terrorpartiet ANC, som på sina partistämmor bland annat sjunger om att mörda Sydafrikas vita befolkning, behöll makten efter att ha fått över 50 procent av rösterna.

Nationella har länge rapporterat om folkmordet på de vita farmarna i Sydafrika, men nu har situationen blivit såpass illa att till och med Aftonbladet var tvungna att skriva ett reportage om folkmordet inför valet.

Aftonbladets Wolfgang Hansson har varit nere i Sydafrika och träffat ett vitt par som berättade om hur det är att leva som vit farmare i Sydafrika. Paret berättade att de sover med skjutvapen bredvid sängen och håller regelbunden radiokontakt med sina vita grannar för att kunna bistå varandra ifall någon blir angripen av de svarta gäng som terroriserar farmarna. Vidare berättar paret att de anser att attackerna mot farmarna är rasistiska och ofta innefattar tortyr. Avslutningsvis säger paret att de litar på att gud ska skydda dem.

I artikeln på Aftonbladet framkommer flera uppseendeväckande fakta. Bland annat står följande angående mordfrekvensen i Sydafrika:

Hittills i år har 19 farmare mördats i Sydafrika. 72 lantgårdar har attackerats. Sedan 1990 har 1697 farmare mördats och deras anhöriga mördats.

[…]

På varje 100 000 invånare mördas 31 på ett år. För farmarna var motsvarande siffra för 2012 65. För 2013 96. Hittills i år är den 130 mord per 100 000 invånare. I landet finns 35 000 kommersiella jordbruk.

Att vara farmare i Sydafrika är, sett till mordfrekvens, farligare än att vara polis och läget verkar ha blivit värre efter att Nelson Mandela dog.

Källa:
Mordvåg på vita farmare


  • Publicerad:
    2014-05-09 17:15