POLITIK Efter ett krav från V-ledaren Nooshi Dadgostar har statsminister Ulf Kristersson kallat till ett nationellt krismöte med anledning av gårdagens stormning av ett antifascistiskt möte.

Många politiker har uttryckt upprördhet och ilska över gårdagens attack mot ett antifascistisk möte med Vänsterpartiet, Miljöpartiet, Expo och AFA-bossen Mathias Wåg, som dessutom åkte på stryk.

Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar har under torsdagen krävt ett ”nationellt krismöte” med statsminister Ulf Kristersson (M), övriga partiledare. myndigheter och ”berörda ministrar” på grund av det ”högerextrema våldet”.

— Jag kräver att Ulf Kristersson samlar partiledarna tillsammans med myndigheter och berörda ministrar för att redogöra för vad regeringen ska göra nu framåt för att bekämpa och motverka och stoppa det högerextrema våldet. Nu ser vi en eskalerande våldsamhet i den här typen av miljöer, sa Dadgostar till Expressen tidigare under torsdagen. 

Nu har statsministern också meddelat att Dadgostar får som hon vill. I ett mejl till Expressen skriver han:

Precis som jag sa i går så var det något oerhört som hände i går. En attack mot ett politiskt möte är en attack mot hela vår demokrati. Bara tanken att människor som vill gå på ett politiskt möte utsätts för våld är förfärligt.

Regeringen vill träffa alla riksdagspartierna för att diskutera hur vi gemensamt arbetar mot attacker, trakasserier och sabotage mot politiska möten

Det är i skrivande stund oklart exakt när mötet kommer att hållas.