SYDAFRIKA. Sydafrikas president Jacob Zuma avslöjade nyligen att han under apartheidtiden brukade använda sig av trolldom för att förhäxa de vita boerna.

Jacob-Zuma-during-a-media-001

Under en valkampanj i byn KaNyamazane i landets norra del berättade Jacob Zuma, tidigare befälhavare över ANC:s beväpnade gren Umkhonto we Sizwe, om sitt förflutna som trollkarl.

— Jag brukade utöva trolldom här omkring under apartheidtiden och förhäxa boerna, berättade Zuma för sina anhängare.

Under talet lovade han åhörarna att han kommer återvända till byn och fira med slaktade kor om hans parti skulle återväljas med över 90 procent av rösterna. Zuma proklamerade även att ANC kommer att fortsätta styra Sydafrika ”för evigt”.

Även om ANC förväntas vinna årets val med omkring 60 procent av röstetalet spår prognoserna att partiet kommer tappa en stor del av det folkliga stödet.

De senaste fem åren i Sydafrika har präglats av utbredda ekonomiska tvister och allvarliga korruptionsskandaler. Dessutom är det allmänt vedertaget att Zuma har utnyttjat sitt presidentskap för egen ekonomisk vinning. Han har bland annat låtit uppföra en gård för 107 690 000 kronor som skattebetalarna fick stå för.

Källa:
South African president Zuma reveals he used to practice witchcraft against white people

Relaterade artiklar:
African National Congress grundas


  • Publicerad:
    2014-01-11 22:25