KUNGLIGHETER ”Demokratin” och ”friheten” är under attack av bland annat abortmoståndare och terroristen Nelson Mandela var en ”hjälte”. Detta var budskapet när brittiska prins Harry höll tal inför FN:s generalförsamling.

I samband med den så kallade Nelson Mandela-dagen höll prins Harry från det brittiska kungahuset ett kulturmarxistiskt tal inför FN:s generalförsamlingen. Prinsen påstod bland annat att den amerikanska Högsta domstolens beslut att låta delstater själva bestämma sin politik rörande abort var en tidstypisk attack mot ”demokrati” och ”frihet”, rapporterar TT.

Vidare ska han ha beskrivit det gångna året som ”ett smärtsamt år i ett smärtsamt decennium” och hänvisat till pandemin, klimatet och kriget i Ukraina.

Nelson Mandelas ”livsuppgift” var, enligt prins Harry, att försvara detta ”globala angrepp på demokrati och frihet”. Prinsen hyllade också massmördaren Mandela som ”en man som inte bara hade ett samvete, utan en som också kämpade för sin sak”.

Prins Harry är numera mest känd för sitt rasblandade äktenskap med Hollywoodaktisen Meghan Markle, som efter giftermålet går under namnet ”hertiginnan av Sussex”. Äktenskapet och hertigparets många underliga utspel har lett till slitningar med övriga delar av det brittiska kungahuset.