STORBRITANNIEN En katolsk kvinna har för andra gången i rad gripits utanför en abortklinik i Birmingham. Kvinnan misstänks nu för brott mot den allmänna ordningen för att ha bett tyst för sig själv utanför kliniken.

Polisen i Birmingham, England, har för andra gången i rad gripit den katolska antiabort-aktivisten Isabel Vaughan-Spruce utanför en av stadens abortkliniker, skriver Washington Times. Vid båda tillfällena har polisen hänvisat till lagen ”Public Spaces Protection Order” – vilken motsvarar ”störande av allmän ordning” i Sverige – som förbjuder ”grafisk, verbal eller skriftlig bön eller rådgivning” på allmänna platser.

Att Vaughan-Spruce vid båda tillfällena stod tyst i bön hindrade inte poliserna, som menar att hon bryter mot lagen eftersom andra människor ”vet vem hon är” och ”varför hon är där”.

När hon greps i december kom förundersökningen mot henne att läggas ned av Kronans åklagarämbete, samtidigt som hon varnades att fallet skulle kunna komma att återupptas ifall ”ny bevisning” mot henne skulle dyka upp.

Det brittiska parlamentet håller just nu på att debattera ett lagförslag som förbjuder all form av ”påverkan” utanför abortkliniker i landet. Enligt förslaget kan den som bryter mot lagen komma att dömas till upp till två års fängelse.

Organisationen Alliance Defending Freedom (ADF) har publicerat ett filmklipp från polisernas konfrontation av Isabel Vaughan-Spruce på Twitter: