POLEN En polsk kvinna som är drivande i Polens underjordiska abort-nätverk åtalas för att hon skickat abortpiller till en kvinna som ville avsluta sitt ofödda barns liv. Nu kommer ett antal globalistorganisationer med påtryckningar mot Polens rättsväsende för att försöka få henne frikänd från brottet.

Igår påbörjades den sista delen i rättegången mot Justyna Wydrzynska som står åtalad för att ha försökt hjälpa en kvinna att avliva sitt ofödda barn. I Polen är abort endast tillåtet om graviditeten är ett resultat av våldtäkt eller incest eller om den hotar moderns liv. Det är heller inte lagligt att hjälpa dem som vill döda sitt barn vilket är anledningen till att Wydrzynska åtalas då hon skickade ett ”abortpiller” till kvinnan vid namn Ania på posten.

— Jag är oskyldig, och jag förväntar mig en sådan dom, påstod Wydrzynska i rätten enligt Wiadomosci.

Åtalade kallar sig "abortionist"

Trots de hårda abortlagarna i landet skriver Verdens Gang att det fortfarande är cirka 120 000 polska barn som får sina liv avslutade redan innan födseln. Aborterna sker antingen i ett grannland som har mer kulturmarxistiska abortlagar eller genom att de får abortpiller via post från utlandet eller utskrivna av läkare som bryter mot lagen.

— Det finns ett stort underjordiskt nätverk som hjälper kvinnor som vill ha en abort i Polen, säger Patricia Kaatee från Amnesty Norge.

Den 47-åriga åtalade kvinnan har länge varit aktiv för att minska på antalet polska barn som föds. Hon är aktiv i Abortion Dream Team (ADT) och i Abortion Without Borders. I ett uttalande från Wydrzynska på ADT:s hemsida kan man läsa om hur hennes liv blev bättre av att hon gjorde en abort.

— Jag är en aktivist, abortdoula, och feminist (äntligen skäms jag inte över det), en mor till tonåringar och en abortionist. Jag gjorde själv en abort vilket visade sig bli en vändpunkt som ledde till många positiva förändringar i mitt liv, kommenterar hon på ADT:s hemsida.

Försökte ta sig till Tyskland för abort

Ania ska enligt Verdens Gang ha levt i ett förhållande med en våldsam man. Innan hon blev ”hjälpt” av Wydrzynska ska hon ha försökt ta sig till Tyskland för att avbryta graviditeten, men hennes man ska ha hindrat henne från att resa.

Dessa händelser som ägde rum under 2020 var enligt ”abortionisten” själv de bakomliggande motiven till att hon skickade ett piller till Ania, eftersom Wydrzynska säger att hon själv har erfarenheter från att ha varit gravid i ett våldsamt förhållande.

Då Ania sedermera hade fått abortpillren skickade till sig ska hennes man ha upptäckt dessa varpå han kontaktade polisen. Anmälan ledde till att abortpillren konfiskerades och att Wydrzynska arresterades.

Europeiska unionen och Amnesty gnäller

I ett försök att blanda sig i en suverän stats lagstiftning har över 100 ledamöter från EU-parlamentet skrivit under ett brev där de ber om att åtalet mot Wydrzyńska läggs ner. Den belgiska regeringen har även donerat 200 000 kronor till hennes organisation.

Även Amnesty har samlat tiotusentals namn till stöd för hennes strävan att döda fler ofödda barn och representanter från globalistorganisationen är även på plats i Warszawa där rättegången hålls.

Även FN har visat sitt stöd för kvinnan och den polska åklagarmyndigheten har fått brev postade till sig från hela världen.

Nästa domstolsförhandling i fallet äger rum den 14 mars.