Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Ottawas borgmästare vill sälja ut beslagtagna fordon

76 fordon har konfiskerats Borgmästaren: ”Ägarna har förverkat sin äganderätt.”

Fight clubs på tillväxt i Strängnäs

Unga i slagsmål på offentliga platser ”I söndags var de 40 på Resecentrum – inte okej nånstans.”

Poliser åtalas efter att ha hittat på brott

Anmälde man för dödshot Åtalas nu efter att ha blivit filmade.

Mordrättegång ställs in efter avslöjande om polisens fabricerade bevis

Polisen använde hemlig informatör som man sedan röjde Talade om för informatören vem han skulle gola ner under förhör.

“Våldtäktspolisen” från Skellefteå blir av med jobbet

VÄSTERBOTTEN. En 37-årig polis från Skellefteå som dömts för sexuellt ofredande mot en flicka och som dessutom varit misstänkt för en våldtäkt på en ung kvinna förlorar nu sitt jobb.

Polisman med fru deklarerade inte deras alkoholinköp för tullen – ombeds att betala över 60 000 kronor var i böter

POLIS. En polisman med sin fru stoppades i tullen med en större mängd alkohol efter att ha kört av en Ålandsbåt. De hade valt att inte förtulla den stora mängden alkohol och har nu delgivits ett strafföreläggande.

Polis försökte få rabatt från SJ i utbyte mot ”polisiär hjälp” – nu åtalad

KORRUPTION. I Stockholm erbjöd en polisman förra året SJ ”polisiär hjälp med tryggheten på tågen” mot att han själv skulle få rabatterat årskort och ombokningsbara biljetter. Polismannen har nu åtalats, misstänkt för tagande av muta, alternativt tjänstefel.

Polisen sköt ihjäl en man – spred falska uppgifter om att han beskjutit dem

INRIKES. Polisen skjuter ihjäl Christopher och hävdar att han skjutit mot dem. Falsk information som de inte ville korrigera förrän en månad efter dödsskjutningen trots att de visste om att de hade fel.

Hovrätten fastställer sexualbrottsdom mot Skellefteåpolis

VÄSTERBOTTEN. Skellefteåpolisen Christoffer Lindberg döms till dagsböter för sexuellt ofredande av en 17-årig flicka.

Polistillslag mot gängkriminella – hittade paramilitär utrustning

GÄNGKRIMINALITET. I tisdags genomfördes en polisräd mot det så kallade Vårbynätverket i Stockholm. Polisen hittade paramilitär utrustning i form av automatvapen, ammunition, handgranater och sprängmedel.

Tyska myndigheter får kritik efter växande “högerextremism” i leden

TYSKLAND. Tyska polisen och försvarsmakten har fått kritik efter att så kallad ”högerextremism” sprider sig bland de egna leden. Allt fler av Tysklands poliser och militärer är sympatiska till nationalsocialism.

Uppsalapolis har fått sparken – hotade kollegor via sms

INRIKES. En polis i Uppsala som skickat hotfulla sms till sina kollegor har för andra gången dömts av Uppsala tingsrätt. Mannen blir nu av med sin anställning.

Polis friades för våldtäktsanklagelse – döms nu för sexuellt ofredande

SKELLEFTEÅ. Förra året lade åklagaren ner åtalet om våldtäkt mot Skellefteåpolisen. Nu döms Christoffer Lindberg för sexuellt ofredande av en ung flicka.

Polisens avdelning för särskilda utredningar får in allt fler tips om narkotikabruk hos poliser

INRIKES. Polistidningen rapporterar att det kommer in alltfler tips om åklagare, domare, poliser och polisstudenter som använder olaglig narkotika. Tipsen har dubblerats sedan förra året.

Polis friades från våldtäktsanklagelser – åtalas nu för nya sexualbrott

SKELLEFTEÅ. Förra året lade åklagaren ner åtalet om våldtäkt mot Skellefteåpolisen. Nu åtalas Christoffer Lindberg för sexuellt ofredande av en ung flicka.

Våldsamma sammanstötningar mellan polis och brandmän i centrala Paris

FRANKRIKE. En demonstration i Paris av franska brandmän under tisdagen slutade i våldsamma sammanstötningar då kravallpolis gick till angrepp med tårgas och vattenkanoner.

Fotbollssupporter som stoppade terrorattack övervakas av polisen – kan “radikaliseras”

STORBRITANNIEN. Den fotbollssupporter som stoppade en terrorattack i London för två år sedan övervakas av polisen. Detta efter att mannen kontaktats av ”högerextremister”.

Skadedjur har invaderat Malmös polishus

MALMÖ. På grund av en råttinvasion har delar av Malmös polishus fått stänga ner.

Exklusiv intervju: “Polismannen våldtog mig”

WEBBTV. Se Studio Bothnias intervju med kvinnan som anmälde en polisman i Skellefteå för våldtäkt.

Norrländsk polisman misstänks för våldtäkt

BROTT. Det var under natten till fredagen som en kvinna i Västerbotten våldtogs. En polis i länet är misstänkt för brottet och har suttit anhållen.

Polis åtalas för rattfylla på frusen sjö – med tioåring som passagerare

BROTT. En polis åtalas för att ha kört rattfull på en frusen sjö med en tioåring som passagerare.

Viftade med polisbrickan på krogen – nu varnas Skellefteåpolisen

SKELLEFTEÅ. När en ordningsvakt försökte få ordning på polismannens onyktra hustru blev han irriterade och visade sin polislegitimation. ”Det blir rapport till chefen”, ska polismannen ha sagt, men nu är det han som får en varning för tjänstefel.

Polisen vill avskaffa anonymitet på nätet – föreslår “statlig digital legitimation”

1984. Eftersom Internet har blivit en lika stor del av våra liv som den verkliga världen är det inte rimligt att vi kan agera online utan att kunna identifieras. Detta menar poliskommissarie Björn Andersson på Nationellt it-brottscentrum, som nu vill avskaffa anonymiteten på nätet.

Polis nästan påkörd i Göteborg – sköt verkanseld

INRIKES. En polis blev nästan påkörd idag vid en kontroll av en bil i Göteborg. Polisen öppnade eld mot bilen som avvek.

Hela Stockholm blir ett paragraf 3-område – ordningsvakter kommer framöver kunna gripa personer

STOCKHOLM. Om man ska tro på vad de styrande politikerna i Stockholm säger så råder det en enorm polisbrist i huvudstaden. Därför kommer hela Stockholm nu att bli ett så kallat paragraf 3-område, vilket innebär att ordningsvakter kommer tilldelas befogenheter att gripa personer.  

Löfven och Åkesson överväger att sätta in militären i förorterna

INRIKES. Efter att Jimmie Åkesson under onsdagen föreslagit att man ska sätta in militären mot ”gängbrottslighet” ger nu Stefan Löfven visst stöd till förslaget.

Amerikansk polis frias från oförsvarlig dödsskjutning

POLISVÅLD. Några amerikanska polisers hotfulla och hetsiga agerande gjorde att en obeväpnad man bröt ihop och blev ihjälskjuten. I ett filmklipp syns mannen krypa mot poliserna, gråtande och bedjande för sitt liv. När den panikslagne mannen råkade dra tillbaks sin hand, eventuellt för att dra upp sina shorts, så blev han skjuten.

Polis får sparken för ”högerextrema” tatueringar

TYSKLAND. En tysk polisman har avskedats för att han har ”högerextrema” tatueringar.

Polisområdeschefen i Järva anmäls efter att ha pekat ut somalier

PK-HETS. Niclas Andersson, polisområdeschef i Järva, JO-anmäls av nätverket Förorten mot våld efter att ha pekat ut somalier som överrepresenterade gällande våldsbrott.

Polisbostad attackerad i Västerås

INRIKES. En villa tillhörandes ett polisbefäl inom ingripandeverksamheten i Västerås utsattes under natten mot lördagen för skottlossning.

Justitieministern säger nej till militära insatser mot kriminella invandrargäng

INRIKES. Justitieministern Morgan Johansson (S) har slagit fast att militära insatser mot kriminella invandrargäng i de notoriska ”no go-zonerna” inte kommer att vara aktuella.

Polisen vill tvångsintegrera lågpresterande invandrare med svenska skolbarn

INRIKES. Polisen i Örebro vill stänga skolor i invandrarförorter och i stället bussa iväg barnen till mer svenska skolor.

M-politiker vill sätta in militären mot invandrargäng

INRIKES. 20 moderata riksdagsledamöter har lämnat in en motion där de föreslår att militären ska kunna sättas in mot kriminella invandrargäng.

JO-anmälan mot polismyndigheten och polisområdeschef för Kungälv-Ale

JURIDIK. I början av september gjorde polischefen i Ale-Kungälv, Teodor Smedius, uttalanden i sin tjänsteroll som klart strider mot svensk grundlag. Nu JO-anmäls polismyndigheten av Nordiska motståndsrörelsen.

Djurhantering kommer inte längre ingå i polisens arbete

INRIKES. Polisen kommer inte längre att ta sig an att hantera djur i sitt arbete, istället kommer uppgiften att läggas på Länsstyrelsen.

Peter Springare uppmanar följare lämna Facebookgrupp

POLITISK KORREKTHET. Visselblåsaren och polismannen Peter Springare tar nu avstånd från Facebookgruppen ”Stå upp för Peter Springare” och uppmanar personerna som följer den att lämna den.

Ingen byggfirma vill ta på sig byggandet av ny polisstation i Rinkeby

MÅNGKULTUR. Till sommaren var det tänkt att en ny polisstationen i Rinkeby skulle stå klar men byggandet har ännu inte kommit igång eftersom ingen byggfirma har velat ta på sig arbetet av säkerhetsskäl då hantverkare riskerar att utsättas för samma bemötande som poliser som befinner sig i den mångkulturella förorten.

Polisförbundet Syd i uppror mot regionens högsta polischef

POLISEN. Polisförbundet saknar helt förtroende för Annika Stenberg som är högsta polischef i region Syd och kräver nu henne avgång.

Franska poliser i uppror

FRANKRIKE. I över en vecka har poliser i Frankrike protesterat våldsamt mot deras försämrade arbetsmiljö, särskilt i så kallade ”no go-zoner”.

Obligatorisk utbildning för svenska polisen om terrorism

SVERIGE. Till hösten är planen att 10 000 poliser ska genomgå en obligatorisk vidareutbildning inom terrorism. Det hela är en satsning för att göra den enskilda polisen mer trygg vid ett eventuellt attentat.