KRIMINALITET Under Eurovision i Malmö snattades fyra chipspåsar från en leverans till en krog i Folkets park. Poliser som ansvarade för säkerhetskontroller anklagas nu för stöld och en internutredning har inletts.

Under Eurovision-veckan i Malmö skulle en krog i Folkets park ta emot en leverans av chips, men när den kom fram var fyra påsar försvunna. Det visade sig att poliser, som var ansvariga för att kontrollera och genomsöka varor som skulle till evenemanget, hade stulit dem. Händelsen utreds nu som stöld.

Poliserna hade enligt SVT i uppdrag att säkerställa att varor som levererades till Folkets park var fria från farliga föremål. Men vid en kontroll den 6 maj försvann fyra chipspåsar.

– Vi förstod aldrig varför poliserna tog chipsen, men vi funderade inte så mycket på det då. Några dagar senare kontaktade polisen oss och bad oss att göra en anmälan, berättar krogägaren Ellen Almqvist.

En förundersökning har inletts och en internutredning pågår inom polisen. Brottsrubriceringen är för närvarande stöld, men ingen har ännu formellt blivit misstänkt.

– Polisen ser allvarligt på det inträffade. Vi är inte ute efter ersättning, men vi vill att rättvisa ska skipas, säger Almqvist.