Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

“Våldtäktspolisen” från Skellefteå blir av med jobbet

Av Redaktionen, 2021-04-01
redaktionen@nordfront.se

VÄSTERBOTTEN. En 37-årig polis från Skellefteå som dömts för sexuellt ofredande mot en flicka och som dessutom varit misstänkt för en våldtäkt på en ung kvinna förlorar nu sitt jobb.

Polisman Christoffer Lindberg. Foto: Facebook.

Nordfront har tidigare uppmärksammat polismannen Christoffer Lindberg från Skellefteå. Lindberg misstänktes 2019 för en våldtäkt på en ung utsatt kvinna, som han stött på i tjänsten.

Nordfront och Studio Bothnia intervjuade den unga kvinnan och strax efteråt lades misstankarna ned mot polisen.

Men knappt ett år senare misstänktes han återigen för ett sexualbrott – denna gång sexuellt ofredande mot en 17-årig flicka som han erbjudit skjuts hem från gymmet.

Tack vare att flickan spelat in delar av händelseförloppet med sin mobiltelefon kom Lindberg att dömas i Skellefteå tingsrätt. En dom som sedermera kom att fastställas i hovrätten.

I domen fanns ett uttalande från polisens personalansvarsnämnd, där de skrev att han med största sannolikhet skulle förlora jobbet vid en fällande dom. Uttalandet gjorde också att Lindberg fick en viss strafflindring.

Nu rapporterar SVT Västerbotten att polisens personalansvarsnämnd beslutat att avskeda Lindberg med anledning av domen. Förutom detta förpliktigas han enligt domen till 22 000 kronor i dagsböter samt 12 800 kronor i skadestånd till den unga flickan.


  • Publicerad:
    2021-04-01 23:00