NORGE En man i Norge blev under natten till fredagen skjuten till döds av norsk polis. Händelsen utreds nu av norska polisens specialenhet.

En man i 40-årsåldern blev under natten till fredagen skjuten till döds av norsk polis i Nordnorge. Detta skedde i Lavangens kommun i Troms.

Polis ska under natten ha kallats till en adress för att bistå sjukvårdspersonal. En situation ska ha uppstått och polisen avlossade skott mot en man som enligt polisen körde en hjullastare hotfullt. Den 40-åriga mannen dog på plats efter att ha blivit skjuten.

— Det råder ingen tvekan om att det har varit en dramatisk händelse, och att våra anställda har upplevt det som en livsfarlig situation, säger Astrid Nilsen, polischef i Troms polisdistrikt, enligt VG.

Nilsen vill i nuläget inte kommentera vad det var som ledde till att skott avlossades. Hon säger att det är något som deras specialenhet kommer att utreda.

De två poliserna som var på plats är för tillfället undantagna för tjänstgöring men de är inte avstängda från sina tjänster.